Orizontio720X90

Δείξε μου ποιοι σε κυβερνούν να σου πω ποιος είσαι !!!

Δεν είναι λίγες οι φορές (αντιθέτως μάλιστα), που γινόμαστε δέκτες παραπόνων για το κυνηγετικό κατεστημένο της χωράς μας. Βέβαια τα παράπονα εκτείνονται σε ένα αρκετά μεγάλο φάσμα των συνολικών κυνηγετικών δραστηριοτήτων, από την αστυνόμευση, τις απελευθερώσεις, την επιμόρφωση ως την μείωση ή έλλειψη θηράματος και πολλά άλλα. Τις περισσότερες όμως φορές αρκούμαστε απλά να τα βάζουμε με την μαύρη μας την τύχη για την όλη αυτή κατάσταση. Μια τύχη για την οποία εκατό τις εκατό εμείς είμαστε οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι.

Μα θα μου πείτε τι ευθύνη μπορεί να έχει ο κάθε κυνηγός για την ελλειπή αστυνόμευση, για την ανύπαρκτη ενημέρωση και επιμόρφωση των Ελλήνων κυνηγών και για τόσα άλλα κακώς κείμενα της κυνηγετικής μας πραγματικότητας.

Κι’ όμως φίλοι μου εμείς με τις επιλογές μας ή ακόμα χειρότερα με την μη συμμετοχή μας στην επιλογή των κατάλληλων ανθρώπων, οι οποίοι θα διεκδικήσουν, θα παλέψουν και θα προασπίσουν τα δικά μας συμφέροντα, είμαστε αυτοί που φέρουμε ακέραια την ευθύνη για την σημερινή κατάσταση του κυνηγίου στην χώρα μας.

Δεν ξέρω πόσοι από εσάς είχατε την τύχη ή (μπορεί όπως σήμερα έχουν εξελιχθεί τα πράγματα) την ατυχία, να ασχοληθείτε με τον κυνηγετικό μας συνδικαλισμό.

Σε όσους όμως από εμάς γνωρίζουμε, κοινό μυστικό αποτελεί ότι τα Δ.Σ. των συλλόγων μας σε ένα πολύ μεγάλο μέρος τους, εκλέγονται με την δεύτερη (λόγω έλλειψης απαρτίας) και με πολύ μικρότερο αριθμό ακόμα και από τους μισούς των εγγεγραμμένων μελών τους. Για να έχετε ένα δείγμα των «δημοκρατικών» διαδικασιών που ακολουθούνται, σύλλογος με 700 εγγεγραμμένα μέλη, εξέλεξε συμβούλιο με 25 καταμετρημένα ψηφοδέλτια.

Μα θα μου πείτε τι σχέση μπορεί να έχει αυτό με όσα και στην αρχή σας ανέφερα; Δυστυχώς αυτό είναι η αρχή και όπως και οι αρχαίοι υμών πρόγονοι έλεγαν, η αρχή είναι το ήμιση του παντός.

Όταν λοιπόν οι συγκεκριμένες κλίκες οι οποίες εδώ και «αιώνες» λυμαίνονται τους συλλόγους μας, κληθούν να εκλέξουν τα επόμενα συνδικαλιστικά μας όργανα να είστε σίγουροι ότι:

Θα επιλέξουν με υψηλότατο αίσθημα ευθύνης.

Θα επιλέξουν αντικειμενικά χωρίς μικρότητες και φθηνούς συμβιβασμούς.

Θα επιλέξουν ανθρώπους με όραμα που θα βγάλουν το κυνήγι από το σημερινό τέλμα.

Και πάνω από όλα θα επιλέξουν προικισμένους και ταπεινούς ανθρώπους για να προασπιστούν με σθένος τα συμφέροντα μας.

Ανθρώπους που θα παρατήσουν τις δουλειές με τις οποίες ζουν τις οικογένειες τους, μόνο και μόνο για να αγωνιστούν με τεράστιο οικονομικό αλλά και ψυχικό κόστος για όλους εμάς τους απλούς κυνηγούς.

Ανθρώπους που ανιδιοτελώς θα γυρίσουν σπιθαμή προς σπιθαμή όλη την χώρα, για να αφουγκραστούν τα προβλήματα που όλοι μας καθημερινά αντιμετωπίζουμε γύρω από το κυνήγι.

Και γενικώς θα επιλέξουν τους «κατάλληλους» ανθρώπους.

Στην συνέχεια αυτοί οι ακέραιοι άνθρωποι ταπεινά θα αγωνιστούν για τα δικά σου συμφέροντα ταλαίπωρε Έλληνα κυνηγέ. Θα παλέψουν θα αγωνιστούν και θα σε… «ταχτοποιήσουν».

Ευτυχώς πάντοτε στους κόλπους της κυνηγετικής οικογένειας υπήρξαν προικισμένοι άνθρωποι, με ήθος, τιμιότητα και πάνω από όλα ανιδιοτέλεια και όραμα. Άνθρωποι που ευτυχώς υπάρχουν ακόμα, αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να σπρώξουμε στο να μας εκπροσωπούν και αυτό είναι αποκλειστικά δική μας ευθύνη.

Μην αφήσετε ακόμα μια ευκαιρία να πάει χαμένη. Δώσετε την μάχη σας ακόμα και αν πιστεύετε ότι το παιχνίδι δεν παίζεται επί ίσοις όροις. Το να έχεις παλέψει για τα πιστεύω σου, αρκεί να σε δικαιώσει έστω και στην συνείδηση σου.

Θα ήθελα παρακάτω να αναφέρω ξανά κάποιες αράδες που και στο παρελθόν είχα τονίσει:

Μην χαραμίζετε την ψήφο σας.

Μείνετε μακριά από δολοπλοκίες και παιχνίδια που ένα θεός ξέρει γιατί γίνονται.

Μην ψηφίζετε κάποιον ο οποίος δεν αξίζει ή δεν έχει τα απαραίτητα εχέγγυα για ουσιαστική προσφορά.

Μην απέχετε από την εκλογική διαδικασία, αυτό ίσως διευκολύνει κάποιους που ενεργούν αντίθετα με τα συμφέροντα μας.

Ο κυνηγετικός συνδικαλισμός είναι υποχρέωση και αφορά όλους μας.

Φιλικά

Ο υπεύθυνος ύλης

Τσομώκος Διομήδης

editor@kinigotopos.gr