Orizontio720X90

Ο Θωμάς Πετρόχειλος Απαντά 1/7/06

Από κ. Σωτήρη

Εκπαίδευση κροτοφοβίας.

Αγαπητέ κύριε Πετρόχειλε. Είμαι πραγματικά ευτυχής που έχουμε την τύχη στην μέχρι πριν από λίγα χρόνια φτωχή κυνοφιλικά χωρά μας να έχουμε κυναγωγούς όπως εσάς. Συγχαρητήρια και κουράγιο στο δύσκολο έργο σας. Θα ήθελα να σας ρωτήσω πως και σε ποια ηλικία θα πρέπει να ξεκινήσουμε τον έλεγχο αλλά και την εκπαίδευση για πιθανή κροτοφοβία;

Σας ευχαριστώ πολύ.

Μπορούμε να αρχίσουμε την εξοικείωση στα κουτάβια μας από πολύ μικρή ηλικία ίσως και 20 ημερών με ένα πιστόλι των 6 mm και από απόσταση 15 με 20 μέτρα και να συνεχίσουμε μειώνοντας την απόσταση και αυξάνοντας το διαμέτρημα μέχρι το σκυλί να πάει στο κυνήγι.

Πάντως η κροτοφοβία η εκδηλωμένη κροτοφοβία, είναι ένα πολύ δύσκολο πράγμα στο οποίο δε θα σας συμβούλευα να εμπλακείτε

Από κ. greekhunder

Δυσπλασία, γαύγισμα εκπαίδευση.

Καλησπέρα σας, κε. Πετρόχειλε θα ήθελα να θέσω τα εξής ερωτήματα:

1. Το Πόϊντερ που έχω είναι αυτή την στιγμή 9 στους 10 μήνες αρσενικό. Πόσο τυχαίο το θεωρείται να μου έχει ξεσηκώσει τις 2 πρώτες μπεκάτσες και τις επόμενες 3 που μου βγήκε τις φέρμαρε. Είναι τυχαίο ότι το σκυλί σε 5 εξόδους να έχει βγάλει ισάριθμα πουλιά; Προσωπικά πιστεύω ότι ήταν θέμα τύχης...Μακάρι να μου πείτε το αντίθετο.

2. Που μπορώ και πως να εκπαιδεύσω τον σκύλο μου απ' την στιγμή που μένω στην Αθήνα και δεν μπορώ να τον βγάλω στα γύρω βουνά της Αττικής;

3. Είναι μεν πολύ συνεργάσιμος όμως γαυγίζει συνεχώς, τι κάνω σ' αυτή την περίπτωση;

4. Πιστεύεται ότι αν το κουτάβι μου έχει το πίσω του σύστημα πιο ψηλά από το μπροστινό έχει πρόβλημα δυσπλασίας; Σ' αυτή την περίπτωση τι να κάνω;

Σας ευχαριστώ και περιμένω τις απαντήσεις σας.

Όλα τα νεαρά σκυλιά τα οποία δεν έχουν ολοκληρώσει την ανάπτυξη τους, φαίνεται να μεγαλώνουν από πίσω προς τα μπροστά. Δηλαδή πρώτα μεγαλώνει η ουρά και τα δύο πίσω σκέλη κα μετά αναπτύσσονται τα δύο μπροστινά μέχρι το ζώο μας να αποκτήσει την σωματική του ισορροπία.

Όσον αφορά τις εξόδους μπορείτε να τα βγάζετε στις ζώνες εκπαίδευσης σκύλων προμηθευόμενος το χαρτί σας από τον κυνηγετικό σας σύλλογο και μετά από την έναρξη όπου επιτρέπεται το κυνήγι.

Το γεγονός ότι ξεπέταξε μόνο τις δύο πρώτες μπεκάτσες και φέρμαρε τις επόμενες δείχνει ένα πολύ ισορροπημένο και προσεκτικό σκύλο.

Το γαύγισμα μπορείτε να το αντιμετωπίσετε με ένα κολάρο αντιγαυγιστικό είτε αυτά που χρησιμοποιούν το ρεύμα, είτε από αυτά που χρησιμοποιούν τη citronella και αυτά θα τα ζητήσετε από τα κτηνιατρικά είδη στα pet shops.

Από κ. Γιάννη

Σκληρό δόντι.

Καλημέρα σας. Ονομάζομαι Δημητρίου Γιάννης από Θες/νικη και θα ήθελα να με βοηθήσετε στο πρόβλημα που αντιμετωπίζω με τον σκύλο μου. Είμαι κάτοχος ενός Κούρτσχααρ 22 μηνών με δυνατότητες και έχω πρόβλημα με το σκληρό δόντι. Ενώ απορτάρει το θήραμα συγχρόνως το μασάει με αποτέλεσμα να μου το φέρνει σε αθλία κατάσταση. Πριν 3 μήνες απευθύνθηκα σε εκπαιδευτή σκύλων για 1 μηνά εκπαίδευση χωρίς αποτέλεσμα.

Προσπάθησα να τυλίξω το θήραμα με αγκαθωτό σύρμα χωρίς πάλι ιδιαίτερα αποτελέσματα. Σας παρακαλώ πολύ να μου δώσετε κάποιες συμβουλές.

Περιμένω απάντηση σας και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο που θα μου διαθέσετε.

Μετά τιμής,

Δημητρίου Γιάννης

Ο σκύλος σας πρέπει να εκπαιδευτεί από ένα σοβαρό εκπαιδευτή στο κατευθυνόμενο απόρτ. Μόνος σας δεν μπορείτε να το κάνετε διότι είναι επικίνδυνο και βεβαίως ο χρόνος του ενός μηνός δεν αρκεί σε καμία περίπτωση για το κατευθυνόμενο απόρτ.