Orizontio720X90

Αρτέμιδες της Ευρώπης

Στις 21/9 έως στις 23/9 πραγματοποιήθηκε στο Αmpflawang της Αυστρίας το23o Ι.Κ.P (Διεθνής συνάντηση κούρτσχααρ).

Εκεί ταξίδεψα με τον συνεργάτη μου Κώστα Καλφόπουλο για να παρακολουθήσουμε τις δοκιμασίες των Kurzhaar, μαζί μας ήταν και μια παρέα Ελλήνων αποτελούμενη από το ζεύγος Σινάνη, τον κ. Χρήστο Τσιάρο, τον κ. Αλέξανδρο Χατζηϊωάννου κάτοικο Γερμανίας και τον κ. Μπάμπο Χαραλάμπους κάτοικο Αγγλίας, ο οποίος και συμμετείχε με μια θηλυκιά σκύλα του την Argo See Hof την οποία εκπαίδευε ο κ. Ηοfstetter.

To I.K.P είναι μία δοκιμασία των Kurzhaar που γίνεται ανά δύο χρόνια και διοργανώνεται σε διαφορετική χώρα κάθε φορά. Όμως δεν θα αναφερθώ στην σημασία της δοκιμασίας αυτής ούτε στην περιγραφή των γεγονότων διότι για αυτό σύντομα οι φίλοι του Kurzhaar θα διαβάζεται το αναλυτικό άρθρο του Κ. Καλφόπουλου, εγώ θα σας αναφέρω εκείνο που π

ραγματικά με εντυπωσίασε, η συμμετοχή του γυναικείου φύλλου σ΄αυτόν τον θεσμό.

Αρχικά είχαμε 198 συμμετοχές σκύλων εκ των οποίων οι 13 σκύλοι είχαν κυναγωγούς γυναίκες. Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι οι περισσότερες από τις κυρίες ήταν κυνηγοί και όχι εκτροφείς ή εκπαιδεύτριες. H ποιότητα των σκύλων που παρουσίασαν ήταν πολύ υψηλή και δεν είχαν να ζηλέψουν τίποτα από τα αντίστοιχα σκυλιά των κυρίων. Συζητώντας με αρκετές από τις κυρίες κατάλαβα ότι η εκπαίδευση που είχαν κάνει στα σκυλιά τους ήταν αρκετά σκληρή και δύσκολη, διότι η δοκιμασία περιλαμβάνει έρευνα θηράματος και απόρτ, εύρεση νεκρού θηράματος από προηγούμενη ημέρα, ξεσήκωμα πάπιας στην λίμνη με απόρτ από το νερό.

Ο χρόνος προετοιμασίας του σκύλου τους ήταν αρκετά μεγάλος αλλά ξεκινούν την προετοιμασία από μικρή ηλικία, διότι όλα αυτά που καλούνται να εκτελέσουν οι σκύλοι είναι

ότι μαθαίνουν να κάνουν και στο πραγματικό κυνήγι.

Με μεγάλη μου χαρά το Σάββατο στο τερέν που βρισκόμουν παρακολούθησα την συμμετοχή της Μartina Wedekind μιας νέας κοπέλας από την Γερμανία η οποία κατάγεται από μια οικογένεια όπου το κυνήγι είναι μέρος της παράδοσης της.

Η ίδια ξεκίνησε το κυνήγι αμέσως μόλις έφτασε στην ηλικία όπου μπορείς να εκδόσεις άδεια κυνηγίου και από τότε μαζί με το kurzhaar της δεν χάνει καμία κυνηγετική έξοδο.

Ιδιαίτερα της αρέσει το κυνήγι της πάπιας, όπου χρειάζεται καλό σημάδι όπως είπε αλλά και έναν σκύλο με καλή μύτη και αρκετά μεγάλη νοημοσύνη ώστε να συνεργάζεται σωστά μαζί του.

Αξίζει να αναφερθεί ότι έκανε πολύ καλό χειρισμό του σκύλου της στο τερέν και είχε μια πολύ καλή παρουσία, παρόλο που όλοι οι άλλοι συμμετέχοντες στο γκρουπ της ήταν επαγγελματίες. Επίσης θα σας αναφέρω ότι καλύτερη νεαρή χειρίστρια αναδείχθηκε μια νεαρή έφηβη 16 χρόνων, που όπως αναφέρθηκε κατά την απονομή στην τελετή λήξης από τον πρόεδρο του International Kurzhaar Club έδειξε μεγάλη σοβαρότητα στην όλη διαδικασία.

Δυστυχώς δεν είχα την δυνατότητα να προλάβω να δω κι άλλες κυρίες στα τερέν λόγω μεγάλης απόστασης που υπήρχε μεταξύ τους. Όμως έμεινα πολύ ικανοποιημένη από την όλη εκδήλωση και από τον τρόπο οργάνωσης.

Εκείνο που θα σας συνιστούσα ανεπιφύλακτα είναι κάποια στιγμή να μπορέσετε να επισκεφτείτε αυτήν την διοργάνωση.

Φιλικά

Μαίρη Βαρνάβα