Orizontio720X90

Ο Θωμάς Πετρόχειλος Απαντά 1/10/08

Δίλημμα για αγορά Springer

Από κ dionisos.

Αγαπητέ δάσκαλε Κύριε Πετρόχειλε σας χαιρετώ και θέλω να με βοηθήσετε σε ένα δίλημμα μου. Είμαι κυνηγός με περισσεύων πάθος για το άθλημα. Κατάγομαι από αγροτική οικογένεια της Κεφαλονιάς και ξέρω από ζώα. Έχω φροντίσει ζώα και λαγόσκυλα λόγω λαγοκυνηγού πατέρα. Και προσωπικά μεγάλωσα και ''εκπαίδευσα'' ένα ημίαιμο κόκκερ, με το οποίο 1988-1989 έκανα αξέχαστα κυνήγια μπεκάτσας την οποία αγάπησα με πάθος. Μετά Αθήνα, σπουδές, δουλειά, άστατα ωράρια, διαμέρισμα, τέρμα τα σκυλιά και οι μπεκάτσες. Η αγία τσίχλα που λένε και οι φυσσιγκιοβιομήχανοι ήταν αυτή που με έσωσε από την κατάθλιψη. Για σκυλί ούτε ν' ακούσω, φυλακή εγώ και ένα ζωντανό τι μου φταίει να το φυλακίσω; Τα χρόνια πέρασαν και καμιά φάσσα πότε καμιά μπεκάτσα που πέταγα με τα πόδια στα αμέτρητα χιλιόμετρα περπατητού τσίχλας, με ξανάβαζαν πάλι σε σκέψεις για σκύλο. Και ο γιος μου 7 ετών θέλει σαν τρελός ένα σκυλάκι. Να σας περιγράψω μία καθημερινή μου μέρα.

Εγερτήριο 7.00π.μ να ετοιμάσω το μικρό για το σχολείο, 8.00πμ στο σχολείο. Η γυναίκα μου έχει ήδη φύγει γιατί δικό της σχολείο. 12.25μ.μ παίρνω τον μικρό και ερχόμαστε στο σπίτι για φαγητό και να δούμε λίγο τα μαθήματα και τις εκκρεμότητες του σχολείου. Με το που φάμε εγώ είμαι έτοιμος με την επιστροφή της γυναίκας μου να φύγω για τη δουλειά μου. Γυρίζω κατά τις 9.00μμ μέχρι και 02.00πμ ανάλογα τη δουλειά. Η γυναίκα μου πίσω έχει τη φροντίδα και το νοικοκυριό του σπιτιού, προετοιμασία για το δικό της σχολείο (φιλόλογος), διάβασμα του μικρού, ωδείο τον μικρό, αγγλικά, ψώνια, αρρώστιες του μικρού και ότι ήθελε προκύψει...

Πιστεύεις ότι χωρά ένα Springer στη ζωή μας χωρίς να το μετανιώσουμε; Και βλέπεις αδιαφορώ για τα έξοδα και για την εκπαίδευση και το καθαρά κυνηγετικό μέρος και στέκομαι μόνο στην καθημερινότητα και στο χρόνο. Πάντα πίστευα και πιστεύω ότι ο χρόνος που αφιερώνεις στο σκυλί σου και στο παιδί σου είναι ότι καλύτερο. Ευχαριστώ.

Το Springer spaniel είναι ένα ζώο το οποίο χρειάζεται σχετικά τον λιγότερο χρόνο χωρίς να υπολείπεται αποτελέσματος. Νομίζω ότι μετά από όλες αυτές τις θυσίες τις οποίες έχετε κάνει, δικαιούστε να κάνετε και λίγο το κέφι σας χωρίς να σας κατηγορήσει κανείς.

Κάθε μέρα η οποία περνάει δεν ξαναπερνάει. Εγώ προσωπικά δεν θα μπορούσα να είχα κάνει τις θυσίες που έχετε κάνει εσείς για την οικογένεια σας, για κανέναν.

Σας εύχομαι καλό κουράγιο.

Χρησιμοποίηση ηλεκτρονικού κολάρου

Από κ. Μιχάλης

Αγαπητέ κ. Πετρόχειλε γεια σας θα ήθελα πάρα πολύ την γνώμη σας σχετικά με την λογική χρησιμοποίηση του ηλεκτρονικού κολάρου, αν δηλαδή έχει σοβαρή η απλώς επίπτωση η καθόλου στην μετέπειτα συμπεριφορά του ζώου απέναντι σε μένα και κατά δεύτερο λόγο στο κυνήγι.

Ευχαριστώ

Το ηλεκτρονικό κολάρο είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο στα χέρια ενός γνώστη, στα χέρια ενός ο οποίος δεν είναι και τόσο ειδικός υπάρχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες να καταστρέψετε τον σκύλο σας τελείως.

Μπορεί πάρα πολύ εύκολα να μετατρέψετε ένα παθιασμένο για το κυνήγι ζώο σε τελείως αδιάφορο και άχρηστο, εξ άλλου ποτέ δεν χρησιμοποιούμε το κολάρο σε σχέση με το θήραμα, διότι είναι καταστροφικό. Ο σκύλος πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να έχει εκπαιδευτεί πολύ καλά χωρίς την χρήση κολάρου και μετά να κάνουμε κάποιες απαλές διορθώσεις με την χρήση του, αλλά επαναλαμβάνω πότε σε σχέση με το θήραμα.