Orizontio720X90

Ο Θωμάς Πετρόχειλος Απαντά 1/11/2009

Σκυλί στη βεράντα

Από κ dionisos.

Σκυλί στη βεράντα με κακούς γείτονες και άπειρος σε διαχείριση τέτοιων κρίσεων. Ζητώ τη βοήθεια σας κε πετροχειλε σε κάτι που αφορά χιλιάδες κατοίκους αυτής της αφιλόξενης μεγαλούπολης-Αθηνάς.

Γεια σας κύριε πετροχειλε. Θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι που με έχει βάλει σε πολύ σκέψη και νομίζω ενδιαφέρει πολλούς κυνηγούς της τσιμεντούπολης μας. Έχω ένα πολλά υποσχόμενο κουτάβι αρσενικό 3 μηνών από σοβαρό κυνοτρόφο. έχω αποφασίσει οικογενειακώς να μένει στη βεράντα και όχι μέσα. Του έχω φτιάξει και ένα ευρύχωρο και ζεστό σπιτάκι με όλες τις ανέσεις. μόλις έφθασα σπίτι περίπου 10.45 το βράδυ από το κυνοτροφείο το έβαλα στο σπιτάκι και μπήκα μέσα κλείνοντας πίσω μου την πόρτα. Για 15 λεπτά ξεσήκωσε το κόσμο και τη γειτονία από τις φωνές. Μένω 3ο όροφο σε πολυκατοικία 20 διαμερισμάτων. Δεν πέρασε καλά καλά το τέταρτο και πλάκωσαν οι καλοί γείτονες με τα γνωστά χαμογελά με δόντια. Μην έχοντας την ανοχή τους και αντοχές για καυγάδες το πήρα μέσα και το σπιτάκι και πράγματι κοιμήθηκε όντας κουρασμένο απρόσκοπτα και ήσυχα μέχρι το πρωί στις 7.Οταν το κατέβασα για τις ανάγκες του μια χαρά, όταν όμως επέστρεψα τον μάγκα στην βεράντα είχα ένα δεύτερο γύρο γαυγίσματος και παρατηρήσεις από ένα γείτονα. Αφού έφτασα σε αδιέξοδο και μην μπορώντας να τον κρατήσω μέσα στο διαμέρισμα-λόγω άρνησης συζύγου- και μη γνωρίζοντας τι να κάνω θεώρησα καλό να επιστρέψω αυτό το θαυμάσιο σκυλί στον εκτροφέα. Μια πράξη που με γέμισε πόνο απογοήτευση και κατάθλιψη εμένα και την γυναίκα μου, αλλα κυρίως τον μικρό μου γιο.. στο διαμέρισμα μένουμε 3 άτομα εγώ η γυναίκα μου και ο γιος μου 7 1/2 χρόνων. Ίσως ο μικρός να ήταν και η αιτία αυτής της συμπεριφοράς του σκύλου. Να σας εξηγήσω. Στο κυνοτροφείο πήγαμε όλοι μαζί και όση ώρα περίπου 2ωρο κουβεντιάζαμε με τον εκτροφέα ο μικρός είχε τον σκύλο αγκαλιά. Μέχρι να φύγουμε μέσα στο σπίτι του εκτροφέα πάλι ο μικρός αγκαλιές μέχρι καταπίεσης στο σκυλί. Στη διαδρομή τον κρατούσαν για ένα μισάωρο αγκαλιά η γυναίκα μου και ο μικρός....λάθος;;;

Μήπως έχετε κάποια ιδέα πως συμπεριφερόμαστε την κρίσιμη πρώτη ώρα κυριολεκτικώς στο κυνοτροφείο αλλά κυρίως τις πρώτες στιγμές στο σπίτι και για να είμαστε ακριβείς στην βεράντα;;; Μήπως δεν θέλει πολλά χάδια ιδίως από τον μικρό; Μήπως θέλει κλουβί μεταφοράς και όχι χέρια από το κυνοτροφείο στο σπίτι; Μήπως έπρεπε να είμαι στο σπίτι ποιο νωρίς ώστε να μην είναι ώρα κοινής ησυχίας και να τον αφήσω όχι 15 αλλά 40 και 45 λεπτά η όσο τέλος πάντων χρειαστεί να γαβγίσει και να το πάρει απόφαση ότι αυτό είναι το σπίτι του;;; Να πάρει απόφαση ότι σε κάθε γαύγισμα η κλάμα το αφεντικό δεν θα έρθει ούτε για επίπληξη;;;

Η συμπεριφορά την οποία δείξατε στο κουτάβι είναι πάρα πολύ καλή, θα μπορούσα να πω τέλεια, αλλά είναι επόμενο, όποια συμπεριφορά κι αν είχατε όταν φτάσατε στο σπίτι και το βάλατε στην βεράντα, εκείνο να φώναζε. Εκείνο το οποίο θα έπρεπε να κάνετε είναι να το βάζατε σε ένα κουτί αερομεταφοράς και μαζί με το κουτί αερομεταφοράς να το κλείνατε σε ένα δωμάτιο μέσα στο σπίτι, όπως είναι το μπάνιο ή κάποια αποθήκη ώστε να μην σας ενδιαφέρει εάν φωνάζει ή όχι. Διότι αυτή θα πρέπει να είναι η θέση του τις ώρες της κοινής ησυχίας. Θα πρέπει τουλάχιστον 3 φορές την ημέρα να το βγάζετε έξω για ανάγκες του, τις ώρες που δεν είναι κοινής ησυχίας, εφόσον το έχετε βγάλει έξω για αρκετή ώρα ώστε να έχει εξαντληθεί από το παιχνίδι, τότε μπορείτε να το βάλετε στην βεράντα σας, ώστε ο χρόνος που θα το βλέπει ο ήλιος και ο αέρας να επαρκούν για την ανάπτυξη του.

Εγώ προσωπικά αφήνω το μικρό μου γιο να παίζει με τα κουτάβια για να μπορέσουν να κοινωνικοποιηθούν για να μην φοβούνται την παρουσία του ανθρώπου και τις αλλαγές στις παραστάσεις από το περιβάλλον. Όταν πάλι έρθει η ώρα της κοινής ησυχίας, τότε θα το βάζετε μέσα στο αεροπορικό κουτί μέσα στην αποθήκη ή οποία πρέπει να αερίζεται κανονικά. Θα πρέπει να το βγάζετε έξω και με το λουρί του και χωρίς το λουρί μέσα στο δάσος ώστε να παίρνει όσο το δυνατόν περισσότερες παραστάσεις. Σιγά σιγά το σκυλάκι θα συνηθίσει τους χώρους αυτούς και δεν θα διαμαρτύρεται. Και έτσι μετά την παρέλευση μιας δυο εβδομάδων θα μπορείτε να ρισκάρετε να το αφήσετε περισσότερο στην βεράντα χωρίς αυτό να διαμαρτύρεται.

Εάν πάλι αρχίσει να φωνάζει θα έχετε την εναλλακτική λύση.

Μόνο όταν ξεπεράσει τους 7,8, μήνες θα μπορέσετε να επιβάλετε την ησυχία όταν αυτό φωνάζει επιπλήττοντας το.

Κούρτσχααρ με πρόβλημα στο απόρτ

Από κ. jimis

Είμαι από Γιαννιτσά έχω ένα Κούρτσχααρ που όταν απορτάρει έρχεται μπροστά μου και δεν μου το δίνει άλλα όχι μόνο αυτό αλλά και το τρώει από πάνω. Τι μπορώ να κάνω?

Το σκυλί κατ’ αυτόν τον τρόπο αμφισβητεί το δικαίωμα σας επί του θηράματος και αμφισβητεί την δυνατότητα σας να του επιβάλετε την θέληση σας. Θα πρέπει κατ΄ αρχάς να περάσει βασική εκπαίδευση και μετά κατευθυνόμενο σύστημα απόρτ ώστε να ελέγξέτε απόλυτα τη συμπεριφορά του. Αυτό όμως δύσκολα θα το καταφέρετε χωρίς την βοήθεια κάποιου ειδικού.