Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2009

Ο Θωμάς Πετρόχειλος Απαντά 1/6/2009

Ασπροκόκκινο ιρλανδικό Σέττερ

Από κ. Ψάρακας.

Πριν 3 μήνες αγόρασα ένα πόιντερ 3 ετών. Σε ήμερο ορτύκι που το έβαλα έδωσε φέρμα αλλά έχει αδύνατη μύτη. Πρέπει να περάσει 2-3 μέτρα για να το μυρίσει μπορεί να φταίει κάτι στην μύτη του?

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Έναν σκύλο τον οποίο αγοράζουμε 3 ετών, εξυπακούεται ότι είναι ένας σκύλος ο οποίος κυνηγάει και για να τον αγοράσουμε τον έχουμε δοκιμάσει στο βουνό, έχουμε δει κατά πόσο φερμάρει σταθερά, έχουμε δει την άνεση που έχει η μύτη του, ο καλπασμός του, έχουμε ελέγξει κατά πόσο απορτάρει, έχουμε ελέγξει κατά πόσο έχει κροτοφοβία, την αντοχή του, την ψυχική του κατάσταση, ένα είναι ένας σκύλος ο οποίος συνεργάζεται με τον κυνηγό ή είναι ένας σκύλος ο οποίος είναι χαμένος στον κόσμο του.

Δεν αγοράζουμε έναν σκύλο ο οποίος είναι φτηνός και μετά δεν ξέρουμε τι να τον κάνουμε.

Το θήραμα εκτροφής το οποίο βάλατε εάν πρόκειται για ορτύκι ιταλικό το οποίο προέρχεται από μεγάλο δικτυοστάσιο, τα 2-3 μέτρα ανάλογα βεβαία και τις καιρικές συνθήκες, την κούραση του ζώου και το έδαφος, μπορεί να είναι αρκετά, εάν όμως πρόκειται για γιαπωνέζικο ορτύκι κρεατοπαραγωγής από την οδό Αθηνάς, ένας καλός σκύλος εξοικειωμένος βεβαία με την μυρωδιά του, μπορεί να το φερμάρει από τα 50-80 ή και πολλές φορές και παραπάνω μέτρα για να μας δίνει το δικαίωμα να ισχυριστούμε ότι έχουμε έναν σκύλο με πολύ καλή μύτη.

Εάν έχουμε έναν σκύλο ο οποίος φερμάρει τα ορτύκια τα οποία είναι αγρία και ντόπια από απόσταση 2-3 μέτρων είναι βέβαιο ότι έχει μια εξαιρετική μύτη.

Εκτροφεία

Από κ. Grivas Christos.

Αγαπητέ κ Πετρόχειλε

Θα ήθελα να με ενημερώσετε για κάποιον εκτροφέα weimaraner έτσι ώστε να μου δώσει σωστές πληροφορίες για την συγκεκριμένη ράτσα. Διότι βαρέθηκα να ακούω τον κάθε ιδιοκτήτη pet shop να μου πουλήσει όποια ράτσα θέλει γιατί αυτή έχει στο κατάστημα του.

Ευχαριστώ εκ τω προτέρων

Σε όλες τις φυλές υπάρχουν καλά και μέτρια σκυλιά, εγώ όμως μέχρι τώρα δεν είχα την τα τύχη να εκπαιδεύσω ένα weimaraner το οποίο θα μπορούσα να χαρακτηρίσω πολύ καλό. Εάν παρόλα αυτά επιμένετε να αγοράσετε ένα, θα πρέπει να πάρετε τον κατάλογο των εκτροφέων από τον Κ.Ο.Ε. (τηλ. 2108145165) ή από την ηλεκτρονική δ/νση του Κ.Ο.Ε. που θα σας δώσουν, ή να απευθυνθείτε στον αντίστοιχο κυνολογικό όμιλο του εξωτερικού από τον οποίο θα εισάγετε τον σκύλο.

Η μεγαλύτερη δυσκολία την οποία αντιμετώπισα με τα λίγα σχετικά weimaraner τα οποία έχω εκπαιδεύσει, ήταν ο δύσπιστος χαρακτήρας τους και η επιθετικότητα που έδειχναν προς ανθρώπους και ζώα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.