Orizontio720X90

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από το Διοικητικό Συμβούλιο του Κυνηγετικού Συλλόγου Άνδρου ανακοινώνονται τα κάτωθι, κατά την χρονική περίοδο από 1η Ιανουαρίου 2010 έως 28 Φεβρουαρίου 2010 πραγματοποιήθηκαν τα ακόλουθα,

1ον Στα πλαίσια ελέγχων ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗΣ

Α)Την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010, και ώρα 9:00 κατά την περιπολία της ομάδας θηροφυλακής του συλλόγου μας προσφέρθηκε βοήθεια σε ακινητοποιημένο όχημα στην περιοχή Πιτροφού ( στροφές ΟΤΕ ), ειδικότερα ρυμουλκήθηκε το όχημα στο δρόμο από τον οποίο είχε ολισθήσει λόγο μη χρήσης αντιολισθητικών αλυσίδων, ενώ οι δύο επιβαίνοντας μεταφέρθηκαν στην χώρα της Άνδρου.

Β) Την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010, και ώρα 17:30 περίπου κατά την περιπολία της ομάδας θηροφυλακής του συλλόγου μας προσφέρθηκε βοήθεια στο υπ αριθμό ΕΜΚ 9687 ακινητοποιημένο όχημα στην περιοχή Βουρκωτής ( διασταύρωση για ‘Αχλα ), ειδικότερα ρυμουλκήθηκε το όχημα στο δρόμο από τον οποίο είχε ολισθήσει λόγο μη χρήσης αντιολισθητικών αλυσίδων.

Συνολικά ελέχθησαν δέκα τέσσερα (14) άτομα, δεν πραγματοποιηθήκαν συστάσεις, του ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΘΗΡΑΣ (86/1969).

2ον Στα πλαίσια ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ

Α) Την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου κινητοποιήθηκε η ομάδα πυρόσβεσης σε φωτιά μικρής κλίμακας στην περιοχή ΥΨΗΛΟΥ του Δήμου ΆΝΔΡΟΥ. Στην κατάσβεση συμμετείχαν δυο (2) άτομα με το πυροσβεστικό μας όχημα. Η κατάσβεση πραγματοποιήθηκε εξ ολοκλήρου από ην ομάδα μας, δεν χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Β) Στις 17 Φεβρουαρίου και ώρα 11:30 περίπου μετά από ενημέρωση που είχαμε από συμπολίτη μας, κινητοποιήθηκε η ομάδα πυρόσβεσης του συλλόγου μας σε φωτιά μικρής κλίμακας στην περιοχή Νειμπορίου – Φυρόης του δήμου Άνδρου. Στην κατάσβεση συμμετείχαν δύο (2) άτομα της ομάδας μας ενώ λόγο δυσκολίας πρόσβασης δεν έγινε χρήση του οχήματος. Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον σύλλογο εθελοντών δασοπυροσβεστών Άνδρου, δεν κρίθηκε αναγκαία η βοήθεια τους.

Η κατάσβεση πραγματοποιήθηκε εξ ολοκλήρου από ην ομάδα μας, δεν χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

3ον Λειτούργησε η ιστοσελίδα (blog) του γραφείου τύπου του συλλόγου μας η οποία αποτελεί υποσέλιδα της ιστοσελίδας μας www.ksandrou.gr, μέσω της οποίας μας δίδεται η δυνατότητα άμεσης ενημέρωσης των μελών μας και του κοινωνικού συνόλου γενικότερα, την οποία μπορείτε να επισκεφτείτε είτε μέσω της ιστοσελίδας μας, είτε ανεξάρτητα στην διεύθυνση http://ksandrou.blogspot.com/

4ον Στις 28 Ιανουαρίου 2009 στάλθηκε το υπο αρίθμο 92/28-12-09 διαβιβαστικό έγγραφο του κυνηγετικού συλλόγου Άνδρου προς την Δ ΚΟΣΕ το οποίο περιείχε την ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2009. Στις 8 Ιανουαρίου 2009 η γραμματεία του συλλόγου μας παρέλαβε το υπ αρίθμο πρωτοκόλλου Φ 1015/22/8-1-2010 έγγραφο της Δ ΚΟΣΕ με το οποίο εγκρίνεται η ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ και διαβιβάζεται στην Διεύθυνση Δασών Κυκλάδων για σχετικό έλεγχο και έγκριση.

Η σχετική αναμόρφωση υπάρχει αναρτημένη στην ιστοσελίδα του συλλόγου μας.

5ον Στις 12 Ιανουαρίου 2009 στάλθηκε το υπό αριθμό πρωτοκόλλου 07/12-1-2010 διαβιβαστικό έγγραφο του Κ.Σ Άνδρου προς την κυρία Ελεάννας Πρεβεδώρου διδακτορικής φοιτήτριας στο School of Human Evolution and Social Change, Arizona State University Αμερικής, στο τμήμα Βιοαρχαιολογίας το οποίο συνοδεύει ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΝΑΘΩΝ ΛΑΓΩΝ με σκοπό να μελετηθούν και να συμπεριληφθούν σε μελέτη του προ αναφερόμενου πανεπιστήμιου.

6ον Στις 12 Ιανουαρίου 2009 σε συνέχεα της σχετικής εγκύκλιου που λάβαμε από την Διεύθυνση Δασών Κυκλάδων, στάλθηκε το υπ αρίθμο 06/12-1-2009 διαβιβαστικό έγγραφο του Κ.Σ Άνδρου προς το ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Τμήμα βιολογίας – γενετικής, το οποίο συνοδεύει ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΙΣΤΩΝ ΠΕΡΔΙΚΩΝ με σκοπό να πραγματοποιηθεί έλεγχος DNA των πουλιών που πρόκειται να απελευθερωθούν.

7ον Στις 13 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η αναμόρφωση Προϋπολογισμού- Απολογισμού, η οποία στάλθηκε προς Δ ΚΟΣΕ & διεύθυνση δασών Κυκλάδων όπου εγκρίθηκε σχετικά.

8ον Στις 20 Ιανουαρίου 2010 στις 18:00 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το δήμαρχο Υδρούσας Άνδρου κύριο Κυριάκο Θωμά στο δημαρχείο Υδρούσας. Ο κύριος Δήμαρχος ενημερώθηκε από την αντιπροσωπεία του συλλόγου μας για τις ενέργειές τις δράσεις και τα προβλήματα του συλλόγου μας και της κυνηγητικής οικογένειας γενικότερα. Κατατεθεί πλήρες φάκελος υπόμνημα δράσεων και πεπραγμένων. Η συνάντηση έλαβε τέλος στις 19:20 περίπου.

9ον Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010, μετά από τηλεφωνικό αίτημα του προέδρου του Συλλόγου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου κ Χαζάπη Νικολάου, παραχωρήθηκε το γραφείο του Κυνηγετικού Συλλόγου Άνδρου στον παραπάνω σύλλογο με σκοπό να πραγματοποιήσει διοικητικό συμβούλιο, δεδομένου ότι τα γραφεία του ΣΕΔΑ βρίσκονται στο δημοτικό σχολειό Λειβαδιών όπου την ίδια ημέρα και ώρα πραγματοποιείτο αποκριάτικη παιδική εκδήλωση. Στο συμβούλιο ήταν παρόν και ο πρόεδρος του Κ.Σ Άνδρου κ Κουτέλης Δημήτριος.

10ον πραγματοποιήθηκαν τρείς εκδηλώσεις Κοπής πίτας στους τρείς δήμους του νησιού μας, ενώ με την ευκαιρία πραγματοποιήθηκε και ενημέρωση των παραβρισκόμενων για τα προβλήματα του κυνηγίου και τις δραστηριότητες του συλλόγου μας.

11ον Οι κύριοι, Πρόεδρος Κουτέλης Δημήτριος, Γενικός Γραμματέας Στυλιανός Παντελεήμων και ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας Νικόλαος Κακλαμάνης παρακολούθησαν Επιμορφωτικό πρόγραμμα «ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΛΟΓΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ» το οποίο πραγματοποιήθηκε στην νήσο Άνδρο υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Κυκλάδων ( Ν.Ε.Λ.Ε) - Επαρχείο Άνδρου – δημοτικής κοινωφελής επιχείρηση Δήμου Άνδρου.

12ον Την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου ο πρόεδρος Κουτέλης Δημήτριος παραβρέθηκε στην ετήσια κοπή πίτας της κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και της Δ ΚΟΣΕ.

13ον Στις 18 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 16.00 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον περιφερειάρχη της πυροσβεστική υπηρεσίας νομού Κυκλάδων, στις εγκαταστάσεις του πυροσβεστικού κλιμακίου Άνδρου. Η επίσκεψη ήταν ενημερωτική ως προς τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται στο νησί μας σχετικά με τις πυρκαγιές. Ο προϊστάμενος του Κλιμακίου αφού ενημέρωσε τον Περιφερειακό Διοικητή για την συνεισφορά μας στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Σύλλογο μας αναγνωρίζοντας το σημαντικό έργο που έχει προσφέρει. Το Κ.Σ Άνδρου εκπροσώπησαν ο κ πρόεδρος Δημήτριος Κουτέλης και το μέλος ΔΣ κ, Χαζάπης Δημήτριος.

14ον Στις 22 Φεβρουαρίου 2010 στις 19:00 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον κύριο δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κορθίου Άνδρου. Ο κύριοι ενημερώθηκαν από την αντιπροσωπεία του συλλόγου μας για τις ενέργειές τις δράσεις και τα προβλήματα του συλλόγου μας και της κυνηγητικής οικογένειας γενικότερα. Κατατεθεί πλήρες φάκελος υπόμνημα δράσεων και πεπραγμένων. Η συνάντηση έλαβε τέλος στις 20:40 περίπου. Τον σύλλογο μας εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Δημήτριος Κουτέλης και ο Γενικός Γραμματέας Παντελής Στυλιανός.

15ον Στις 24 Φεβρουαρίου 2010 στις 13:30 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Έπαρχο Άνδρου κύριο Μαλταμπέ Ιωάννη. Ο κύριος έπαρχος ενημερώθηκε για τις ενέργειές, τις δράσεις και τα προβλήματα του συλλόγου μας αλλά και της κυνηγητικής οικογένειας γενικότερα. Κατατεθεί πλήρες φάκελος υπόμνημα δράσεων και πεπραγμένων. Η συνάντηση έλαβε τέλος στις 14:40 περίπου.

16ον Σύμφωνα με το υπ’ αριθ. 6700/3-668231/19-2-2010 έγγραφο της Δ/νσης Κρατικής Ασφάλειας του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας παρατείνεται μέχρι 30-11-2011 η διάρκεια ισχύος των Αδειών Κατοχής Κυνηγετικών Όπλων, που έληξαν ή λήγουν μέχρι την ημερομηνία αυτή. Κατά την έκδοση των αδειών θήρας, η προσκόμιση των αδειών κατοχής κυνηγετικών όπλων που έληξαν ή λήγουν μέχρι 30-11-2011, θεωρούνται αυτοδικαίως ως ισχύουσες, μετά τη δημοσίευσή της ως άνω Απόφασης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη (ΦΕΚ Β΄ - 129/9-2-2010). Η παράλειψη των κατόχων κυνηγετικών όπλων, για τη μη έγκαιρη ανανέωση των σχετικών αδειών, εντός της ως άνω προθεσμίας, συνιστά παράνομη κατοχή αυτών και σε βάρος των υπαιτίων, πέραν των ποινικών, θα επιβάλλονται και οι προβλεπόμενες από την ισχύουσα περί όπλων νομοθεσία κυρώσεις.

Για το Δ.Σ

Ο πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Κουτέλης Δημήτριος Στυλιανός Παντελεήμων.