Orizontio720X90

Κυνοφιλικά νέα από την Μεσσηνία

Αγώνας πρακτικού κυνηγίου

Κείμενο Φώτο Κώστας Καλφόπουλος

Στις 14 Μαρτίου ο Κυνοφιλικός όμιλος Μεσσηνίας διοργάνωσε αγώνα πρακτικού κυνηγίου με απονομή C.A.C με θήραμα το ορτύκι.

Με δεδομένη μια γενική ύφεση στα πάντα δεν πίστευα ότι θα είχε τόσες συμμετοχές ένας περιφερικός αγώνας, με ένα θήραμα που πολλές φορές απαξιώνεται στα μάτια των διαγωνιζόμενων στην αρχή αλλά αργότερα καταλαβαίνουν γρήγορα ότι αυτό το θήραμα είναι ικανό να «εξουδετερώσει» και τον καλύτερο σκύλο πολλές φορές της συνάντησης. Ο καιρός άλλος θα τον έλεγε κακό μιας και ψιλόβρεχε καθ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης και κάποιος άλλος θα έλεγε ότι ήταν ο ιδανικός καιρός γιατί μέχρι το μεσημέρι που τελείωσαν και τα τελευταία σκυλιά επικρατούσε μια συννεφιά που ήταν ιδανική έτσι ώστε και το έδαφος να είναι σε συνεχόμενη υγρασία και να βοηθά περισσότερο τους σκύλους στις αναθυμιάσεις των θηραμάτων και δεν μπορούσε κανείς να παραπονεθεί ότι διαγωνίστηκε με τον σκύλο του σε διαφορετικές θερμοκρασίες με ζέστη και ήλιο.

Από θέμα εκδήλωσης όλο το Δ.Σ του κυνοφιλικού έκανε άψογα την δουλειά του στην διοργάνωση, το μόνο κακό για άλλη μια φορά η ασυνέπεια μερικών που άργησαν να έρθουν και η εκδήλωση αντί να ξεκινήσει στις 7.00π.μ ξεκίνησε στις 09.30, λίγο ποιο πολύ συνέπεια δεν βλάπτει από μερικούς.

Ας πούμε τα περί αγώνα, οι διαγωνιζόμενοι χωρίστηκαν σε τερέν των Ηπειρωτικών 1 στον αριθμό και των Αγγλικών φυλών 2 στο σύνολο.

Συγκεκριμένα ήταν 52 πόιντερ και σέτερ, έναντι μονάχα 13 Ηπειρωτικών κούρτσχααρ και επανιέλ Μπρετόν.

Τα τερέν των Αγγλικών φυλών ήταν χωράφια γύρω στα 80 στρέμματα εκ των οποίων το περισσότερο μέρος ήταν καλυμμένο με κοντό τριφύλλι και το υπόλοιπο καλυπτόταν από χαμηλή βλάστηση σε αγρανάπαυση.

Ο χώρος που δόθηκε στα Ηπειρωτικά ήταν ένα χωράφι έκτασης κοντά στα 30 στρέμματα με υψηλή βλάστηση σε αγρανάπαυση, αυτό δημιούργησε σχόλια των παραβρισκόμενων για άνιση μεταχείριση. Σε καμία όμως περίπτωση αυτό δεν συνέβη γιατί ρωτήθηκε άνθρωπος της διοργάνωσης και μάθαμε ότι αυτά μπόρεσαν να αποσπάσουν από τους αγρότες , όπως βλέπεται το Ευρωπαϊκό μοντέλο έχει αρχίσει να είναι ορατό όσοι έχουν κυνηγήσει στο εξωτερικό καταλαβαίνουν.

Για να μπορέσουμε να έχουμε εικόνα και από όλα τα μέτωπα παρακολουθήσαμε όλα τα τερέν από λίγο, στο τερέν των Ηπειρωτικών το γενικό πρόσταγμα καθώς την κρίση και την αξιολόγηση των σκύλων είχε ο κος Γ. Καλαϊτζής λάτρης των Ηπειρωτικών κυνόφιλος από τους πρώτους και παλιούς του χώρου που βοήθησε όλους τους διαγωνιζόμενους.

Ο συνδυασμός της σοβαρότητας των όσων λέει σε συνδυασμό με κάποια αστεία ώστε να σπάει ο πάγος των νέων διαγωνιζόμενων έφερε και καλά αποτελέσματα εκ ομολογίας του κ. Καλαϊτζή τα Ηπειρωτικά ήταν σε καλό επίπεδο για αυτό και είχε πολλά σκυλιά στην βαθμολογία . Από τα 13 σκυλιά που συμμετείχαν τα 8 κατάφεραν να μπουν στην βαθμολογία δυστυχώς 2 από αυτά κόπηκαν στην δοκιμασία του απόρτ έδειξαν ανεκπαίδευτα βλέπεις το ηπειρωτικό πρέπει να κάνει και απόρτ ώστε να δείχνει ολοκληρωμένο και δεν το θεωρεί ατιμωτικό όπως για ένα πόιντερ ή ένα σέττερ.

Έτσι τελικά είχαμε 6 σκύλους στην απονομή 5 με τον χαρακτηρισμό Εξαίρετος και 1 με πολύ καλός

Οι σκύλοι που βραβεύτηκαν στο τερέν των Ηπειρωτικών είναι.

1ος Εξαίρετος ORLA ALLAIN GLAIF κούρτσχααρ ιδιοκτ. Σφικτός Παύλος

2ος Εξαίρετος ΑΡΗΣ Επ. Μπρετόν ιδιοκ. Ξυπόλητος Νίκος

3ος Εξαίρετος ΟPRA ALLAIN GLAIF κούρτσχααρ ιδιοκτ. Σφικτός Παύλος

4ος Εξαίρετος DALIA Επ. Μπρετόν ιδιοκτ. Σταθέας Δημήτριος

5ος Εξαίρετος STEEVE ALLAIN GLAIF κούρτσχααρ ιδιοκτ. Αρφάνης Μανώλης

6ος Πολύ Καλός SILA Επ. Μπρετόν ιδιοκτ. Ξυπόλητος Νίκος

Πάμε στις Αγγλικές φυλές όπου υπήρχε και η μεγαλύτερη κοσμοσυρροή, είναι φανερό ότι ο Έλληνας έχει αποφασίσει να έχει κοντά του έναν σκύλο που τον εξιτάρει με την ταχύτητα και την ορμή που διακρίνει τις Αγγλικές φυλές.

Τα Αγγλικά διαγωνίστηκαν σε ζευγάρια κάτω από το σοβαρό και έμπειρο βλέμμα των κ. Γ. Κοτσερίδη , κ. Βλασόπουλο και Μαθιόπουλο.

ΤΕΡΕΝ 1

1οςΠολύ καλός Calderas Genesis King Setter ιδιοκτ. Καμπέρης

2ος ΠΚ Varen Setter ιδιοκτ. Ζάγκλας

3ος ΠΚ Zipse Setter ιδιοκτ. Zάγκλας

Καλός Γκρέκα Pointer ιδιοκτ Μπίζος Β.

Καλός Αρης Pointer ιδιοκτ Θεδοσόπουλος Κ

Καλός Αυρα Pointer ιδιοκτ. Σκοπέτος Κ.

Καλός Βιάνκα Pointer ιδιοκτ. Στυλιανοπουλος Γ.

ΤΕΡΕΝ 2

1oς Εξαίρετος Ralf setter ιδιοκτ. Θεοδοσίου Β.

2ος Πολύ καλός Rif s setter ιδιοκτ. ΣταματόπουλοςΖάγκλας

3ος ΠΚ FARAIS RAMON setter ιδιοκτ. Καλαμουδάνος Κ.

4ος ΠΚ Artemis pointer ιδιοκτ. Κοπανάς Σ

Καλός Akim de la andriousa pointer ιδιοκτ. Σταματόπουλος Τσιχλιάς

Καλός Τara pointer ιδιοκτ. Λαγωνικάκος Δ.

Καλός Ηρα pointer ιδιοκτ. Λαγωνικάκος Δ.

Κλείνοντας θα πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στον κυνοφιλικό όμιλο Μεσσηνίας και στον Πρόεδρο του κον ΔρούγαΠαντελή και σε όλο το ΔΣ καθώς και στον κ. Πίτσικα Σταύρο ο οποίος μας βοήθησε και μας κατεύθυνε στην διαδρομή μας.