Orizontio720X90

ΚΥΝΟΦΙΛΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΥΝ.ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Κείμενο Φωτο Μαίρη Βαρνάβα-Κωστας Καλφόπουλος

Μια πραγματική Γιορτή εξύμνησης του κυνηγετικού σκύλου, έτσι θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την εκδήλωση που διοργάνωσε ο κυν. Σύλλογος Λειβαδιάς. Το νέο ΔΣ που αποτελείται από φρέσκα μυαλά,γεμάτα επίπεδο και όραμα για νέους στόχους έκανε για τα τοπικά δεδομένα την Αρχή για τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Δεν είναι εύκολο να οργάνωσης αυτό το γεγονός. Λίγο οι τοπικές αντιδράσεις, η ανασφάλεια για το αν θα υπάρξει προσέλευση ή εύρεση κριτών –βοηθών-τερεναρχών κ.α. και όμως όλα αυτά πήγαν καλά και είχαμε μια ωραία διοργάνωση. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και είχαμε 75 συμμέτοχες. Δεν είναι καθόλου άσχημα στις εποχές που βιώνουμε. Τα Θήραμα που έδωσε τον συναγωνισμό απέναντι στους διαγωνιζόμενους ήταν το ορτύκι. Πραγματικά μέσα από την παρακολούθηση των τερέν έβλεπες πόσα σκυλιά αδυνατούσαν να το εντοπίσουν. Είναι αλήθεια ότι αυτό το θήραμα αν και κάποιοι το σνομπάρουν είναι θήραμα που για να υπάρξει αποτέλεσμα χρειάζεται σκύλος με αξιώσεις. Οι καιρικές συνθήκες καλές. Ο χώρος διαγωνισμού ήταν διάσπαρτος από τριφύλλια, συτοκαλαμιες και χέρσα. Το πρωί στο κάμπο λαλούσαν ορτύκια και αυτό έδινε ελπίδα για περισσότερες συναντήσεις με το ορτύκι..

Κριτές για τις Αγγλικές φυλές ήταν Σ. Μολφέτας – Λάμπρου Μ και Ν.Στεφανατος –Μ.Σκούρα. Κριτές ηπειρωτικών Χ.Ψυχάρης και Χ. Καλφόπουλος Ενώ για πρώτη φορά υπήρξε και τερέν για να διαγωνιστούν και spaniel υπό το βλέμμα του κ. Νικολακόπουλου .

Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι όλες αυτές οι λεγόμενες άτυπες εκδηλώσεις που για κάποιους δεν έχουν κύρος και ίσως και να σνομπάρονται λόγω συμφερόντων για κάποιους άλλους σημαίνουν εντελώς το αντίθετο βλέποντας μια νέα εποχή όπου η αγωνιστική κυνοφιλία δεν θα εκφράζεται μονό στα τερέν του Λαγκαδά και της Λυτής αλλά πανελληνιά. Κάτι άλλο πολύ σημαντικό που βλέπουμε είναι σκυλιά στα χεριά του τελικού χρηστή, δηλαδή του κυνηγού. Σκύλοι που ξεκινούν από την πυραμίδα των εκτροφέων κάθε φυλής σε τι επίπεδο βρίσκονται. Αυτοί οι αγώνες αν δεν αλλάξουν και δεν παρασυρθούν από μόδες θα είναι πάντα καθαροί χωρίς ιδιαίτερα φτιασιδώματα και θα μας δείχνουν ένα φωτεινό μονοπάτι σε αυτό που λέγετε Νέα κυνηγητική ζωοτεχνία και εκτροφή ώστε και στο μέλλον τα παιδιά μας να μπορούν να βρουν ατόφια ένστικτα στον κυνηγητικό σκύλο, ώστε να τους είναι και χρήσιμος στην εξάσκηση του αγαπημένου τους σπορ που λέγεται κυνήγι. Εύχομαι όλοι μαζί να συνεχίσουμε αυτές τις εκδηλώσεις που πραγματικά δίνουν χαρά σε όλους .

AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΩΝ

ΤΕΡΕΝ 1. Χ.ΨΥΧΑΡΗΣ

1. DANAI OF VERGINAS GOLD SUN Κούρτσχααρ κυναγωγός Κ. Καλφόπουλος

2. ΜΙΝΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ επανιέλ κυναγωγός Πιτσογιάννης

ΤΕΡΕΝ 2 Χ. ΚΑΛΦΟΠΟΥΛΟΣ

1. ΑRTA AIR Κούρτσχααρ κυναγωγός Κ. Καλφόπουλος

2. ΣΑΝΕΛ επανιέλ κυναγωγός κ.ΣΚΟΥΦΑΚΗΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ

1 ΤΕΡΕΝ Ν.ΣΤΕΦΑΝΑΤΟΣ-Μ.ΣΚΟΥΡΑ

1. ΤΙΜΙS Σέττερ κυναγωγός κ. ΜΑΚΑΟ ΕΛΤΟΝ

2. ΣΑΡΑ «» «» κα. Β.ΣΚΟΥΤΕΛΑ

3. SAPKAL ποιντερ «» κ. ΑΠΟΣΠΟΡΗΣ

4. ΜΙLO setter «» κ.ΜΑΝΙΚΙΩΤΗΣ

5. ΒRUNO setter «» κ.ΜΑΤΘΑΙΟΥ

2.ΤΕΡΕΝ Σ.ΜΟΛΦΕΤΑΣ- Μ.ΛΑΜΠΡΟΥ

1. ΠΑΚ ποιντερ κυναγωγός κ. ΣΚΟΥΤΕΛΑΣ

2. ΚΟSMOS «» «» κ. ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΥ

3. BRUNO ΣΕΤΤΕΡ «» κ. ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΗΣ

4. REX «» «» κ. ΣΚΟΥΤΕΛΗΣ

5. SALLY «» «» Κ.KAΠΕΛΗΣ

ΤΕΡΕΝ ΚΟΚΕΡ ΣΠΑΝΙΕΛ ΚΡΙΤΗΣ. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

1. FOR K DIAS κυναγωγός κ. ΤΡΟΥΛΟΣ

2. LAIKA OF KALLISTON HELLAS «» k. ΠΡΟΙΚΑΣ

3. FOR K SEBY “” k. ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΣ.