Orizontio720X90

ΑΓΩΝΕΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ 17/03/12 – ΝΤΕΡMΠI 18/03/12

Η οικονομική κρίση και τα πολιτικά γεγονότα που τελευταία συμβαίνουν στην Ελλάδα, φαίνεται καθαρά ότι έχουν επηρεάσει και τα κυνοφιλικά δρώμενα του Ομίλου. Στους αγώνες ‘ΦΙΛΙΠΠΟΣ’ και  ‘ΝΤΕΡΜΠΙ’  όπου παρουσιάζονται νεαρά σκυλιά και οι εκτροφείς αλλά και ο κάθε κυνηγός, έχουν την ευκαιρία να δείξουν την δουλειά τους, τα τελευταία χρόνια παρουσιαζόντουσαν αρκετά νεαρά σκυλιά και σε καλό επίπεδο. Δυστυχώς φέτος παρουσιάστηκαν πολύ λίγα σκυλιά, το 1/4 σε αριθμό από την περασμένη χρονιά. Όλα σχεδόν τα σκυλιά είχαν ευκαιρίες με πουλιά, αλλά δυστυχώς κανένα δεν μπήκε στην βαθμολογία και τις δύο μέρες.
 Αγώνας  ‘ΦΙΛΙΠΠΟΣ’  κριτής’   ΝΙΑΝΙΟΣ  Γ..


Ο  αγώνας αυτός έχει τους ίδιους κανονισμούς με το ΝΤΕΡΜΠΙ ,σε αυτόν τον αγώνα όμως, μπορούν να λάβουν μέρος νεαρά σκυλιά και ξένης εκτροφής, ενώ στο ΝΤΕΡMPI μόνο Ελληνικής εκτροφής. Ο Όμιλος έκρινε ότι πρέπει να δώσει την ευκαιρία και στα νεαρά σκυλιά ξένης εκτροφής διότι και αυτά αργότερα θα μπορούν  να χρησιμοποιηθούν ως γεννήτορες. Ο κριτής Νιάνιος Γ. σύμφωνα με τον κανονισμό εξέτασε τα σκυλιά ένα–ένα και μορφολογικά και τα βρήκε όλα προτεινόμενα χωρίς λάθη αποκλεισμού.
1. PROPHET ELIAS DO-RE-MI. ΙΔ. ΚΥΝ. ΟΝΤΡΙΑ ΚΛΩΝΤ
   Μία νεαρή θηλυκιά με πολύ όρεξη για κυνήγι, με εξαίρετο ρυθμό, η έρευνα της ανοικτή, ελαφρώς ακατάστατη, έψαχνε στον αέρα είχε πολύ καλή συνεργασία με τον κυναγωγό της, δυστυχώς όμως αποκλείστηκε.
2. KREON PILEA   ΙΔ.  ΠΑΛΙΟΠΑΝΟΣ ΕΥΣΤ.  ΚΥΝ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Λ.
      Ήταν ο σκύλος που κέρδισε τις εντυπώσεις, αλλά δυστυχώς δεν βαθμολογήθηκε διότι δεν εκμεταλλεύτηκε σωστά μια ευκαιρία σε πουλιά και στην συνέχεια δεν συνάντησε άλλες πέρδικες. Νεαρός σκύλος 16 μηνών, με συνεχή και ανοικτή έρευνα, στημένος στον αέρα, με σωστή κίνηση, εξαίρετος ο τρόπος που τσεκάριζε τις μυρωδιές και με άριστη καθοδήγηση από τον κυναγωγό του.
3. LAKOPETRA RESIN  ΙΔ. ΚΥΝ. ΛΙΑΠΗΣ Ι.
   Η σκύλα ξεκίνησε πολύ διστακτικά ψάχνοντας κοντά, μετά όμως από μια συνάντηση με πέρδικες, έψαξε ανοικτά με καλό ρυθμό με καλή κίνηση, φάνηκε ότι ήθελε περισσότερη δουλειά.
4. PALIOPANOS DELA   ΙΔ.  ΠΑΛΙΟΠΑΝΟΣ ΕΥΣΤ.  ΚΥΝ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ  Λ.
      Μια αξιόλογη σκύλα με ευκολία στην κίνηση της, με σωστό ρυθμό, με ανοικτά λασέ, με πολύ καλή συνεργασία με τον κυναγωγό της, από την αρχή όμως δεν ήταν συγκεντρωμένη και δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες με πουλιά και αποκλείστηκε.
5.  PROPHET ELIAS BOOM    ΙΔ. ΚΥΝ. ΟΝΤΡΙΑ ΚΛΩΝΤ
    Νεαρός σκύλος 7 μηνών με κόκκινο πετιγκρί, έδειξε όμως αρκετή ωριμότητα κατά διαστήματα, ψάχνοντας σε μυρωδιές,  η κίνηση του ακόμη χαλαρή αλλά με αρκετή όρεξη.
6. LAKOPETRA RISPA   ΙΔ. ΚΥΝ. ΛΙΑΠΗΣ Ι.
    Ξεκίνησε δίνοντας την εντύπωση ότι έχει πουλιά μπροστά της, πολύ επιφυλακτική, στα μικρά διαστήματα που κάλπασε η κίνηση της αρκετά καλή, αποσύρθηκε από τον κυναγωγό.

Αγώνας ‘ΝΤΕΡMΠI κριτής  ΤΣΑΠΟΥΡΝΙΑΣ Γ.
DERBY ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
Στόχος του αγώνα αυτού είναι η αποκάλυψη των νέων ταλαντούχων σκύλων τα οποία θα αποτελέσουν τη βάση για τη συνέχιση της βελτίωσης των κούρτσχααρ. Στο DERBΥ μπορούν να λάβουν μέρος μόνο σκυλιά των οποίων η ηλικία δεν ξεπερνά τους 24 μήνες στις 31/12 του προηγούμενο έτους και τα οποία είναι Ελληνικής εκτροφής.
Αυτό που αξιολογεί ο κριτής είναι τα φυσικά προσόντα του σκύλου δηλαδή:
  • Τον τρόπο κίνησης και τον τρόπο που φέρει το κεφάλι σύμφωνα με τα πρότυπα της φυλής του.
  • Το πάθος και η ενεργητικότητα.
  • Τον τρόπο που παίρνει τον αέρα.
  • Τη διάθεση να παίρνει τερέν δηλ. το πλάτος της έρευνας.
  • Τον τρόπο που πάει στο θήραμα πάλι σύμφωνα με το πρότυπο της φυλής του.
  • Την οσφρητική του ικανότητα.
Δεν ζητείται ακινησία στο πέταγμα και στο πυροβολισμό, σε περίπτωση δε που ένας σκύλος κάνει ακινησία αυτό δεν μετράει στην αξιολόγηση. Επιτρέπεται μέχρι ένα προσπέρασμα και ένα κουτούλημα (ασυνείδητα).
Για να αναδειχθεί ένας σκύλος νικητής του DERBY πρέπει να έχει βαθμολογηθεί με 1ος Εξαίρετος. Σε περίπτωση ισόβαθμων σκύλων τότε γίνεται μπαράζ για την ανάδειξη του νικητή του DERBY τουλάχιστον με δύο κριτές. Σε μπαράζ μεταξύ ισόβαθμων σκύλων με 1ος Εξαίρετος θα απονέμεται ο τίτλος “νικητής DERBY”. Με 1ος Πολύ Καλός ανακηρύσσεται καλύτερο κούρτσχααρ DERBY.
Στην αρχή ή το τέλος του αγώνα θα γίνεται μορφολογική εξέταση των σκύλων αξιολογώντας τους με “Προτεινόμενος” ή “Μη Προτεινόμενος”. Μη Προτεινόμενος θα είναι ο σκύλος που θα παρουσιάζει σοβαρά ελαττώματα αποκλεισμού και δεν είναι δυνατόν να πάρει τον τίτλο “Νικητής DERBY.”
Το DERBY είναι ένας αγώνας.
Σε περίπτωση που το “DERBY” θα γίνει δύο(2) ημέρες ανακηρύσσεται με μπαράζ μεταξύ εξαίρετων, νικητής πρώτης(1ης) ημέρας και νικητής δεύτερης(2ης) ημέρας. Ο νικητής πρώτης και ο νικητής δεύτερης ημέρας κάνουν μπαράζ και ανακηρύσσεται ο νικητής “DERBY”.
Επίσης θα γίνεται αγώνας με την ονομασία “ΦΙΛΙΠΠΟΣ” για νεαρούς σκύλους ξένης και ελληνικής εκτροφής και ιδιοκτησίας με τους ίδιους κανονισμούς του DERBY και θα απονέμεται ο τίτλος “Νικητής Φίλιππος”.
Το Ντέρμπι είναι ο σημαντικότερος αγώνας, διότι σε αυτόν τον αγώνα οι εκτροφείς αλλά και ο κάθε κυνηγός, έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν νεαρά σκυλιά, και όσα από αυτά έχουν τα κατάλληλα προσόντα, μέσα από τις διαδικασίες του ομίλου, θα κάνουν πρωταθλητισμό και θα επιλεχθούν για γεννήτορες, για την σωστή εξέλιξη και βελτίωση της φυλής μας. Βέβαια είναι άκρων ανησυχητικό το γεγονός ότι φέτος έλαβαν μέρος πολύ λίγα σκυλιά, γεγονός που οφείλετε κατά ένα μεγάλο μέρος στην οικονομική κρίση και ίσως κάποιοι να μην είχαν την οικονομική ευχέρεια και έτσι κάποια αξιόλογα νεαρά να έχασαν την ευκαιρία. Θα πρέπει όμως με όλα αυτά να προβληματιστούν και οι υπεύθυνοι του ομίλου, ούτως ώστε με κατάλληλες ενέργειες να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον.
1.PROPHET ELIAS DO-RE-MI. ΙΔ. ΚΥΝ. ΟΝΤΡΙΑ ΚΛΩΝΤ
    Σκύλα με συνεχή και ενεργητικό καλπασμό με ανοικτά λασέ, με σωστό ρυθμό σε όλη την διάρκεια και πολύ καλή συνεργασία με τον κυναγωγό.
2. PATRIK
    Σκύλος με καλό καλπασμό αλλά δεν ήταν προετοιμασμένος καλά και αποσύρθηκε από τον κυναγωγό.
3. LAKOPETRA RESIN  ΙΔ. ΚΥΝ. ΛΙΑΠΗΣ Ι.
    Νεαρή με καλό καλπασμό αλλά της έλλειπε η ενεργητικότητα. 
4. KREON PILEA   ΙΔΠΑΛΙΟΠΑΝΟΣ ΕΥΣΤΚΥΝ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Λ.
      Σκύλος με πολύ όρεξη και πολύ καλά δουλεμένος, με ανοικτά λασέ με πολύ καλό ρυθμό, τοποθετημένος στον αέρα αλλά όχι πολύ συγκεντρωμένος, αφού δεν εκμεταλλεύτηκε ευκαιρίες με πουλιά.    
5.  PROPHET ELIAS BOOM    ΙΔ. ΚΥΝ. ΟΝΤΡΙΑ ΚΛΩΝΤ
    Πολύ νεαρός σκύλος μόλις 7 μηνών έδειξε ότι θα είναι εξελίξιμος.
6. PALIOPANOS DELA   ΙΔΠΑΛΙΟΠΑΝΟΣ ΕΥΣΤΚΥΝ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ  Λ.
      Σκύλα με σωστή κίνηση με πολύ όρεξη με ανοικτά λασέ αλλά όχι πολύ συγκεντρωμένη.

7. LAKOPETRA RISPA   ΙΔ. ΚΥΝ. ΛΙΑΠΗΣ Ι.
    Πολύ επιφυλακτική σε όλη την διάρκεια  δούλευε στον αέρα αλλά σίγουρα της έλλειπε δουλειά.
   Ευχή όλων μας είναι, του χρόνου να παρουσιαστούν περισσότερα και καλύτερα νεαρά κούρτσχααρ, γιατί το ΝΤΕΡΜΠΙ δεν θα πάψει ποτέ να είναι ο σημαντικότερος αγώνας.

                                                                         ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΚΕ
                                                                         ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΑΝΙΟΣ.