Orizontio720X90

ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ Ο Κ Ε

Ο Όμιλος έχει ορίσει εδώ και χρόνια ένα αγώνα πρακτικού κυνηγίου που τον ονόμασε ‘ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ Ο Κ Ε’. Ο αγώνας αυτός γίνετε συνήθως τον μήνα Μάρτιο, μετά το τέλος της κυνηγετικής περιόδου και έχει σαν σκοπό την συμμετοχή κυνηγετικών σκύλων, αφού σε αυτόν τον αγώνα δεν μπορούν να λάβουν μέρος σκύλοι που έχουν βαθμολογηθεί στην έρευνα κυνηγίου και αυτοί που είναι πρωταθλητές πρακτικού κυνηγίου.                                                         Ο ‘ΝΙΚΗΤΗΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ  Ο Κ Ε’ προκύπτει από μια σειρά αγώνων 3-6 και ο σκύλος με την μεγαλύτερη βαθμολογία παίρνει τον τίτλο. Αυτή την χρονιά το πρόγραμμα ήταν περισσότερο πιεσμένο, διότι το Παγκόσμιο Κύπελο Κούρτσχααρ, στην Κροατία, έγινε τέλος Φεβρουαρίου  και αμέσως μετά άρχιζαν οι αγώνες  ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ –ΦΙΛΙΠΠΟΣ-ΝΤΕΡΜΠΙ.
Ο πρώτος αγώνας έγινε στις 04/03/ με αρκετό κρύο, αλλά αρκετά καλές συνθήκες για τα σκυλιά με κριτή τον Νιάνιο Γαβριήλ. Όλα τα σκυλιά είχαν ευκαιρίες με πουλιά, εκτός από την MAGI  του Χ. Μητρούση . Η σκύλα ήταν το καλύτερο σκυλί της ημέρας και παρά τον πολύ χρόνο που της δόθηκε δεν βρέθηκαν πουλιά στο τερέν της. Η EMA DE LEMANIA  του Κ. Βασδέκη έκανε εξαίρετη διαδρομή καλύπτοντας μεγάλο τερέν, με σωστό ρυθμό, όμως ήταν λίγο νευρική στην φέρμα της και ο πόντος οριακός. Αυτό ήταν η αιτία που αξιολογήθηκε με 1ος ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ.
       Ο LAKOPETRA IWO με Ιδ. την κ. Βελή Χρυσούλα και Κυν. τον Ι. Λιάπη, ένας σκύλος που ξεκίνησε νωχελικά χωρίς να είναι συγκεντρωμένος, πολύ γρήγορα όμως πήρε χώρο, με ακανόνιστη έρευνα, μέσα σε ένα ρέμα πήρε ένα δύσκολο πόντο και βαθμολογήθηκε με 2ος ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ. Γενικώς όλα τα σκυλιά που παρουσιάστηκαν ήταν σε καλό επίπεδο, αλλά φαινόντουσαν ότι προερχόντουσαν από κυνήγι και δεν είχαν προσαρμοστεί στα τερέν του κάμπου.
      Ο δεύτερος αγώνας έγινε στις 16/03/ με κριτή τον Γ.Νιάνιο.
      Σε αυτόν τον αγώνα παρουσιάστηκε από τον Γ. Τσαπουρνιά  ένας σκύλος ο ODO ,ο οποίος κέρδισε τις εντυπώσεις, αλλά δεν μπήκε στην βαθμολογία γιατί δεν βρήκε πουλιά ούτε στον κανονικό χρόνο, ούτε στην επανάκληση, ίσως γιατί ήταν μόνο λίγες μέρες στα χέρια του.
Ο Οντρια  Κ. παρουσίασε  5 σκυλιά. Εντύπωση έκανε ο PROPHET ELIAS NABUCCO ένας σκύλος 11 χρονών, αλλά με ψυχισμό νεαρού. Ο σκύλος έψαξε με πολύ όρεξη, με σωστό ρυθμό, συνεχώς κυνηγούσε και ήταν τυχερός γιατί στο τέλος της διαδρομής του μετά από ανέβασμα κατέληξε σε μια όμορφη φέρμα σε μια μονή πέρδικα, εξασφαλίζοντας το 1ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ.
O PROPHET ELIAS CLYDE ΙΔ. ΚΥΝ. ¨ΟΝΤΡΙΑ Κ. 2ος ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ
Ο σκύλος στο μεγαλύτερο διάστημα δεν ήταν συγκεντρωμένος, στηριζότανε πολύ στον κυναγωγό, η κίνηση του σωστή, πήρε ένα  οριακό πόντο.
Η  PROPHET ELIAS DO-RE-MI   ΙΔ. ΚΥΝ. ¨ΟΝΤΡΙΑ Κ. μια νεαρή σκύλα με πολύ ταπεραμέντο, ανοικτή έρευνα, αποκλείστηκε από μια μονή πέρδικα.
Ο τρίτος αγώνας έγινε στις 17/03/ με κριτή τον Κ. Βλάχο.
Δυστυχώς κανένα σκυλί δεν μπήκε στην βαθμολογία, αλλά στην αξιολόγηση του ο κριτής είπε ότι έμεινε αρκετά ικανοποιημένος από το επίπεδο όλων των σκυλιών, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία για τον ODO του Γ. Τσαπουρνιά και την  PROPHET ELIAS DO-RE-MI   του Κ.Όντρια.
Από την βαθμολογία των τριών αγώνων για το ‘ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ Ο Κ Ε’  ο    PROPHET ELIAS NABUCCO  του Κ. Όντρια ανακηρύχθηκε  ‘ΝΙΚΗΤΗΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΟΚΕ 2012’
Στις 18/03 έγινε ο καθιερωμένος αγώνας για ΘΗΛΥΚΕΣ με Κριτή τον Νιάνιο Γ.
 Η PROPHET ELIAS ENCHANTRESS ΙΔ. ΚΥΝ. ¨ΟΝΤΡΙΑ Κ  1ος ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ
Μια θηλυκιά με βαρύ καλπασμό, η έρευνα της κοντινή, όμως η φέρμα που πήρε ήταν εξαίρετη και δύσκολη σε πουλιά δίπλα σε δρόμο.

EMA DE LEMANIA       ΙΔ. ΚΥΝ. ΒΑΣΔΕΚΗΣ Κ.        2οs ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ
 Μια εξαίρετη θηλυκιά με σωστά ανοίγματα, με εξαίρετο ρυθμό, πολύ καλή κυνηγός, στο
δεύτερο μέρος της διαδρομής της πήρε ένα πόντο οριακό, έμεινε και σηκώθηκαν τα πουλιά
αμέσως.
ZELORA         ΙΔ. ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ Κ. ΚΥΝ. ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ Λ. 3ος ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ
Ξεκίνησε νωχελικά, στο 1’ λεπτό έφυγαν πέρδικες από το τερέν και στην συνέχεια η σκύλα
έψαξε αρκετά καλά και με όρεξη. Ο πόντος της ήταν χωρίς ανέβασμα .
Εύχομαι να ξεπεραστούν γρήγορα τα προβλήματα που συμβαίνουν στην χώρα μας για  να 
μπορούμε να πηγαίνουμε στο κυνήγι με τους αγαπημένους μας φίλους.
     

                                                                   ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΚΕ
                                                                 ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΑΝΙΟΣ.