Orizontio720X90

Με επιτυχία και ανακοίνωση πολλών έργων η Γενική Συνέλευση του Κυνηγετικού Συλλόγου Σπάρτης

Με κεντρικό σύνθημα “Ό,τι δε μου αρέσει συμμετέχω και το αλλάζω” και με χρήσιμα συμπεράσματα διεξήχθη η Γενική Συνέλευση του Κυνηγετικού Συλλόγου Σπάρτης για το 2013, ο οποίος έδωσε φέτος ιδιαίτερη έμφαση στον εν λόγω θεσμό, καλώντας όλα τα μέλη του να συμμετάσχουν ενεργά, να εκφράσουν τη γνώμη τους, να καταθέσουν τις προτάσεις τους, να ακούσουν το μέχρι τώρα έργο, αλλά και τα σχέδια του Συλλόγου.
Ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου, κος Γιάννης Καρβουνιάρης, ύστερα από το χαιρετισμό που απηύθυνε στους παρευρισκομένους, ανέπτυξε το ιστορικό της μέχρι τώρα δράσης του Διοικητικού Συμβουλίου που εξελέγη πέρυσι τον Απρίλιο, η οποία συνοψίζεται στα εξής:.
ΘΗΡΟΦΥΛΑΞΗ
«Πρέπει όλοι να αναγνωρίσουμε ότι η θηροφυλακή είναι ό,τι καλύτερο έχουν να επιδείξουν οι
κυνηγετικές οργανώσεις από πλευράς έργου, μιας και κινούνται με βάση τις ανάγκες της φύλαξης της πανίδας. Η δράση των θηροφυλάκων του Κυνηγετικού Συλλόγου Σπάρτης επιβεβαιώνεται από τα αποτελέσματα, καθώς ήταν πολυάριθμες οι συλλήψεις που πραγματοποιήθηκαν ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα και οι οποίες ήταν αποτέλεσμα της δουλειάς που γίνεται σε επίπεδο θηροφύλαξης.
Στο κομμάτι της θηροφύλαξης, το οποίο ήταν και το μεγάλο στοίχημα από την έναρξη της δικής μου θητείας, καθώς και του παρόντος ΔΣ,  καταβλήθηκαν μεγάλες προσπάθειες. Για όλους τους παραπάνω λόγους πρέπει να βοηθάμε τους θηροφύλακες και να συνεργαζόμαστε μαζί τους, γιατί είναι ο μόνος τρόπος να ελέγξουμε και να διατηρήσουμε το κυνήγι».

ΣΠΟΡΑ
Φέτος ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σπάρτης προχώρησε και άλλαξε τον τρόπο που γινόταν η διανομή σπόρων οργανώνοντας σπορές κατά ομάδες. Αποτέλεσμα αυτού του νέου τρόπου ήταν να υπάρξει ουσιαστικό και αποδοτικό έργο στις περισσότερες περιπτώσεις και εξοικονόμηση χρημάτων από άλλες χρονιές της τάξης του 40%.

SMS
Δημιουργήσαμε το κέντρο ενημέρωσης μέσω SMS. Πλέον ο κυνηγός εκτός από τα ΜΜΕ –ραδιόφωνο, τηλεόραση, διαδίκτυο, εφημερίδες – όπου κατά γενική ομολογία ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σπάρτης είχε μεγάλη παρουσία. Τώρα τα μέλη του θα ενημερώνονται κατευθείαν και στο κινητό τους.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σπάρτης έδειξε το Κοινωνικό του πρόσωπο από τον Απρίλιο 2012 έως τώρα, συμμετέχοντας στη Γιορτή Ελιάς και Λαδιού, στη συγκέντρωση φαρμάκων στην Κεντρική Πλατεία Σπάρτης με το ΣΚΑΙ και το FLY, στη συγκέντρωση ρούχων και τροφίμων στο Διοικητήριο για τα ιδρύματα της Μητρόπολης και στον καθαρισμό του Μυστρά τον Ιούνιο του 2012, Επίσης, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σπάρτης έδωσε δυναμικό παρών με σύσσωμο το ΔΣ, στην εκδήλωση ενημέρωσης που πραγματοποίησε το περιοδικό Κυνηγεσία και Κυνοφιλία με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Μολάων.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Από τον περασμένο Απρίλιο, όταν και ανέλαβε το νέο ΔΣ, ο πρόεδρος του Συλλόγου, όπως γνωστοποίησε και στη Γενική Συνέλευση, έλαβε την πρωτοβουλία να κάνει κάποιες κινήσεις όσον αφορά τη μείωση των λειτουργικών εξόδων του Συλλόγου. Έτσι, με συντονισμένες ενέργειες κατάφερε να πετύχει μείωση του Ενοικίου στα Γραφεία του Συλλόγου, εξοικονόμηση χρημάτων από οικονομικότερο πακέτο κινητής τηλεφωνίας, μείωση της δαπάνης στη διαδικασία της σποράς και εξορθολογισμός στα έξοδα της βενζίνης των αυτοκινήτων του ΚΣ Σπάρτης όπου αυτό ήταν δυνατό, ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στη λειτουργία του Συλλόγου. Σύμφωνα, μάλιστα, με όσα τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιάννης Καρβουνιάρης, η συγκεκριμένη οικονομική πολιτική διαμορφώθηκε στα πλαίσια της επιθυμίας του, τα χρήματα που καταβάλλει κάθε κυνηγός να είναι ανταποδοτικά, ώστε ο Σύλλογος να έχει ενεργό ρόλο, να πρωταγωνιστεί και όχι απλά να διεκπεραιώνει τη διαδικασία των αδειών.

ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ
Ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Σπάρτης αναφέρθηκε ακόμα στη χοροεσπερίδα που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 2 Μαρτίου 2013. Πρωτόγνωρες καταστάσεις σημειώθηκαν με το αδιαχώρητο που επικράτησε, καθώς πάνω από 700 άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου. Ο χορός που έκανε τη διαφορά σε επίπεδο οργάνωσης, κατάφερε να συνδυάσει και να προσφέρει στα μέλη και στους φίλους του ποιοτικό μενού, παραδοσιακούς ήχους, διασκέδαση μέχρι το πρωί, πλούσια δώρα και κατ’ επέκταση σημαντικά οικονομικά οφέλη
για το ταμείο του συλλόγου.  

1η ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ
Στις 14 και 16 Μαϊου ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σπάρτης κάλεσε τα μέλη του σε εθελοντική αιμοδοσία για τη δημιουργία της 1ης Τράπεζας Αίματος του Κυνηγετικού Συλλόγου Σπάρτης,
η οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Σπάρτης, κύριος Γιάννης Καρβουνιάρης, αναφέρθηκε σε όσα προγραμματίζει ο Σύλλογος το προσεχές διάστημα, από τα οποία δεσπόζουν:

ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΛΩΒΟΥ ΣΤΑ ΒΡΕΣΘΕΝΑ
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σπάρτης έχει στην κατοχή του ένα κλωβό προσαρμογής θηραμάτων, που βρίσκεται στην περιοχή των Βρεσθένων και το αμέσως επόμενο διάστημα δρομολογεί την ανακατασκευή του, μιας και στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται δεν μπορεί να αξιοποιηθεί.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Ενημερωτική Ημερίδα διοργανώνει ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σπάρτης στις 26 Ιουνίου στα πλαίσια της προσπάθειας που κάνει για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των μελών του αναφορικά με τη νέα κυνηγετική περίοδο. Στην ημερίδα που πραγματοποιεί για πρώτη φορά ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σπάρτης, το λόγο θα λάβουν ο Άγγελος Γονιδάκης, εκτροφέας pointer, ο Σπύρος Δέδες, εκτροφέας Setter και ο γνωστός κτηνίατρος Ιωάννης Κουμαρέλας. Οι ομιλητές θα συμβάλλουν στην ενημέρωση των μελών του Συλλόγου και κατ’ επέκταση στην άρτια προετοιμασία της προσεχούς κυνηγετικής περιόδου.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ
Μετά την ολοκλήρωση της ημερίδας και της σχετικής ενημέρωσης που θα υπάρξει σχετικά με τη διοργάνωση αγώνων, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σπάρτης, με επικρατέστερη χρονική περίοδο τους μήνες Μάρτιο - Απρίλιο 2014, θα προχωρήσει για πρώτη φορά στην πραγματοποίηση κυνηγετικών αγώνων.

ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΜΗΧΑΝΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, η μηχανή ιδιοκτησίας του ΚΣ Σπάρτης θα εκποιηθεί προς όφελος του Συλλόγου.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟΥ
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σπάρτης θα προβεί άμεσα στη δημιουργία Εκπαιδευτηρίου Λαγού, όπου θα μπορούν να συμμετέχουν οι κυνηγοί με ένα μικρό αντίτιμο. Ο πρόεδρος κύριος Καρβουνιάρης ανακοίνωσε ότι σύντομα θα υπάρξει και επίσημη ενημέρωση για την έναρξη λειτουργίας του Εκπαιδευτηρίου Λαγού.

Με τη λήξη της Γενικής Συνέλευσης, ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου, Γιάννης Καρβουνιάρης, ευχαρίστησε όλα τα μέλη που παρευρέθηκαν, τη διοίκηση της Γ’ ΚΟΠ και τον πρόεδρο, Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο, τη διοίκηση του Δασαρχείου Σπάρτης, κυρία Σημάδη Παναγιώτα, τον κύριο Ζάκκα Γεώργιο και τον υπεύθυνο θήρας Αποστόλη Παπαδόπουλο, ο οποίος πριν ένα μήνα συνταξιοδοτήθηκε και καλωσόρισε τον επόμενο υπεύθυνο θήρας Ηλία Παπακαλό. Επίσης, ο πρόεδρος του Συλλόγου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον πρώην πρόεδρο, Γιακουμή Δημήτρη, και το μέλος παλιότερου ΔΣ, Κατσή Πέτρο, που ήταν παρόντες για την πολύτιμη βοήθειά τους, όπως επίσης και τον ταμία του Συλλόγου, Παναγιώτη Μανωλάκο.
Τέλος, ο κύριος Καρβουνιάρης ευχαρίστησε τους θηροφύλακες του Συλλόγου, Ταξιάρχη Κωστόπουλο και Σταύρο Παναγιωταράκο, για τη μέχρι τώρα άριστη συνεργασία που έχουν και τόνισε ότι θα ήθελε και στο μέλλον την υποστήριξή τους για την καλή λειτουργία του Συλλόγου, καθώς και τη διατήρηση της αγαπημένης δραστηριότητας όλων, που είναι το κυνήγι..
 .