Orizontio720X90

Ορθή η τοποθέτηση του βουλευτή Κώστα Κόλλια

Η απάντηση που έδωσε στις 13-01-2014 ο βουλευτής Κορινθίας της ΝΔ κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας αποτελεί μια εμπεριστατωμένη και ολοκληρωμένη τοποθέτηση που στηρίζεται και στην επιστημονική άποψη του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου και η οποία εκφράζει την πραγματικότητα επί του θέματος και μας βρίσκει σύμφωνους. Η απάντηση αυτή έρχεται να βάλει στη θέση τους ορισμένους που ανήκουν σε οικολογικο-φιλοζωικούς συλλόγους και όπως φαίνεται δεν έχουν να ασχοληθούν με οτιδήποτε άλλο παρά μόνο με τις ουρές των σκύλων εν έτει 2014 και με την οικονομική κρίση να έχει κορυφωθεί ισοπεδώνοντας όλους τους πολίτες!.
Ο κ. Κόλλιας έχει αντιληφθεί την πραγματική διάσταση του θέματος, καθώς όλοι οι κυνηγοί που αντιμετωπίζουμε τα ζώα μας ως μέλη της οικογένειάς μας, σαφέστατα είμαστε κατά του βασανισμού και του ακρωτηριασμού για λόγους αισθητικής, πλην όμως είναι ανάγκη όπως πολύ σωστά και εμπεριστατωμένα ο βουλευτής διευκρίνισε στην τοποθέτησή του, να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας τις ιδιαιτερότητες της φυλής του σκύλου, του χώρου όπου δραστηριοποιείται αλλά και των μολυσματικών ασθενειών που μπορεί να προκύψουν από ενδεχόμενο τραυματισμό της ουράς του.
Εμείς οι κυνηγοί δυστυχώς αρκετές φορές έχουμε θρηνήσει κυνηγετικούς σκύλους που τελικά εξέπνευσαν ύστερα από τραυματισμό της ουράς τους, λόγω σηψαιμίας/γάγγραινας παρά τις προσπάθειές μας περί του αντίθετου.
Η επίθεση που δέχεται μέσα από την ανακοίνωση της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας θεωρούμε ότι είναι άδικη και ανίερη και οι σκοπιμότητες μάλλον πρέπει να χρεωθούν στους συντάκτες αυτής της ανακοίνωσης οι οποίοι προφανώς ζούνε σε άλλη εποχή κι ενδεχομένως με τη θορυβώδη παρουσία τους στο πίσω μέρος του μυαλού τους έχουν στόχο την ένταξή τους σε επιδοτούμενα προγράμματα είτε από την Ελλάδα είτε από την Ε.Ε. ακολουθώντας τις γνωστές συνταγές των περισσότερων ΜΚΟ.
Οι Κυνηγετικές Οργανώσεις έχουν σαφέστατα ταχθεί κατά των φαινομένων που αφορούν την εγκατάλειψη ή κακοποίηση των σκύλων, διαθέτοντας μάλιστα και με νόμο τους υπαλλήλους τους Θηροφύλακες στη διάθεση της Πολιτείας για την πάταξη και καταστολή τέτοιων φαινομένων.
Είναι σαφές πως πρέπει να υπάρξει διαχωρισμός μεταξύ της εμπορευματοποιημένης και της απλής αναπαραγωγής που θα κάνει και που δικαιούται να κάνει ένας κυνηγός-ιδιοκτήτης κυνηγετικού σκύλου εφόσον επιθυμεί να έχει συνέχεια της φυλής.
Δεδομένο επίσης είναι ότι όλοι οι κυνηγοί που είναι κάτοχοι κυνηγετικών σκύλων πραγματικά ενδιαφέρονται άμεσα και πραγματικά για τις συνθήκες σωστής διαβίωσης των κυνηγετικών τους συντρόφων παρέχοντάς τους τις απαραίτητες φροντίδες καθημερινά. Και το χρεώνονται αυτό, αφού με τη διαδικασία των chip είναι γνωστός ο ιδιοκτήτης του κάθε σκύλου. Τα λοιπά αόριστα και ακαθόριστα περί ευζωίας είναι κουραφέξαλα…
Αυτή η υπερευαισθησία (!!!) των φιλόζωων, των υπουργών που προσυπέγραψαν μάλλον χωρίς άποψη, της Πιπιλή και των λοιπών που όπως φαίνεται ζουν σε άλλον πλανήτη… Πολύ θα θέλαμε αυτή να στραφεί στο ανθρώπινο είδος και στην ευζωία του. Αφού εν έτει 2014 βλέπουμε χιλιάδες συνανθρώπους μας να υποφέρουν… Να κοιμούνται επάνω σε παγκάκια ή σε υγρές γωνίες εκτεθειμένοι στο κρύο και στην πείνα…. Να πεθαίνουν και να οδηγούνται στα αζήτητα… Σαν τα σκουπίδια… Αντίβαρα σε μια τόσο ευημερούσα κοινωνία… Μια κοινωνία που την κ. Πιπιλή και όλους όσους ανήγαγαν σε μέγα θέμα της Ελληνικής Βουλής το κόψιμο των ουρών των σκύλων και την επιβαλλόμενη στειρότητά τους μάλλον τους ικανοποιεί…
Σα δεν ντρεπόμαστε…

- Ο Πρόεδρος –Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος

 .