Orizontio720X90

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΟ Κ.Ε.Κ. ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Του Μαρκόπουλου Κωνσταντίνου
Προέδρου της Γ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου

(ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΟ Κ.Ε.Κ. ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ)

Αγαπητοί φίλοι,
Εδώ και αρκετό καιρό δέχομαι συνεχώς πάρα πολλά τηλεφωνήματα σχετικά με την ενδεχόμενη υποψηφιότητά μου με το Κόμμα των Ελλήνων Κυνηγών στις επερχόμενες Ευρωεκλογές του Μαΐου του 2014.
Γνωρίζουν όλοι το πόσο πολύ πάλεψα, αγωνίστηκα, έτρεξα, στις προηγούμενες Ευρωεκλογές του 2009, αλλά και το 2004 άσχετα αν το κόμμα τελικά το 2004 δεν κατέβηκε στις Ευρωεκλογές. Ίσως πέντε χρόνια μετά να θεωρήθηκε και αυτονόητο ότι θα συμμετείχα και πάλι σε αυτόν τον αγώνα με το ίδιο πάθος και ίσως και με περισσότερη δύναμη, αφού οι συγκυρίες και οι κίνδυνοι για το κυνήγι, από τότε, όχι απλά μεγάλωσαν, αλλά πολλαπλασιάστηκαν. Γεγονός που δυστυχώς το είχα προβλέψει τότε, γι’ αυτό και έδωσα όλη μου την ψυχή σε αυτόν τον αγώνα και νοιώθω υπερήφανος γι’ αυτό γιατί κοιτούσα στα μάτια όλους και ήμουν αληθινός. Καθόλου δεν με ενδιέφερε η προσωπική εκλογή μου. Μοναδικός στόχος μου ήταν οι Κυνηγοί να καταφέρουν ένα σοβαρό εκλογικό ποσοστό υπολογίσιμο από όλους. (Να δείξουμε την δύναμή μας λέγαμε όλοι).
Τι έγινε όμως από τότε;
Αμέσως μετά το τέλος της τότε εκλογικής αναμέτρησης είχα με δημόσια δήλωσή μου καταθέσει τις σκέψεις μου για την μελλοντική πορεία του Κ.Ε.Κ. και είχα αναφέρει ότι με αυτή την οργάνωση του κόμματος, δηλαδή του να τρέχουν πέντε - δέκα άτομα, δεν γίνεται να υποστηριχτούν όλες οι ανάγκες ενός κόμματος και φυσικά ούτε οι ανάγκες των ψηφοφόρων του, καθώς υπήρχαν αρκετοί φίλοι που ενώ ήθελαν διακαώς να μας βοηθήσουν, δεν υπήρχε η δυνατότητα. Ενώ, υπήρχαν και κάποιοι που δεν γνώριζαν καν για το Κ.Ε.Κ.
Ως εκ τούτου, είχα αναφέρει τότε ότι είχε έρθει η ώρα να ξεκινήσουμε ίσως και σε νέες βάσεις ή και να τοποθετήσουμε από την αρχή την πορεία του Κ.Ε.Κ., πιστεύοντας ότι θα μπορούσαμε να αλλάξουμε την εικόνα του εξασφαλίζοντας την διαχρονική πορεία του κόμματος και όχι όπως χαρακτηριστικά είχα αναφέρει, να παρουσιάζεται σαν κομήτης μια φορά στα πέντε χρόνια…
Είχα πει λοιπόν τότε ότι επιβάλλεται πρώτα απ’ όλα η σύσταση ενός Γενικού Εθνικού Συμβουλίου με εκπροσώπους ανά Νομό, που θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελείται από μέλη των τοπικών Κυνηγετικών Συλλόγων ή από κοινά αποδεκτούς πολίτες και που θα αποτελεί το κεντρικό όργανο του κόμματος. Θα μπορούσε άλλωστε κάθε κυνηγετικός σύλλογος να αποτελεί έμμεσο παράρτημα του κόμματος. Όλοι για το κυνήγι δεν παλεύουμε;;; Όλοι κοινές αγωνίες δεν έχουμε;;; Είχα πει ότι οι δρόμοι του κυνηγετικού συνδικαλισμού και του Κ.Ε.Κ. πρέπει να είναι παράλληλοι και οι προσπάθειες αλληλοϋποστηριζόμενες. Δεν μας περισσεύει κανένας… Πολύ λίγοι αντιλήφθησαν αυτή την αναγκαιότητα… Είναι γεγονός άλλωστε ότι κάποιοι τότε σαμποτάρισαν το Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών, κάποιοι προερχόμενοι από κυνηγετικές οργανώσεις, αλλά και κάποιοι επώνυμοι συνδικαλιστές του χώρου. Αυτά είναι γνωστά…
Θα έπρεπε λοιπόν να υπάρχει:
-        παρουσία – αναφορά σε όλα τα κοινωνικά, πολιτικά, οικονομικά δρώμενα με θέση και άποψη, τα χρόνια που πέρασαν.
-        Αντί να ψάχνουμε τελευταία στιγμή για υποψηφίους, έπρεπε να είχαν τουλάχιστον για τον κορμό του ψηφοδελτίου, εκλεγεί άτομα με δυνατότητα λόγου και γνώσεις τόσο για τα περιβαλλοντικά ζητήματα, τα κυνηγετικά, τα κοινωνικά, τα οικονομικά, τα Ευρωπαϊκά έτσι ώστε πέρα από την ντουφεκιά διαμαρτυρίας να υπάρχει και ο απαραίτητος διαμορφωμένος σεβασμός και αναγνώριση της αρτιότητας ενός κόμματος….
-        Αντί να ψάχνουμε για συμμαχίες την τελευταία στιγμή, έπρεπε να είχαμε ενσωματώσει στην προσπάθειά μας όλους τους χρήστες της Ελληνικής υπαίθρου. Η συστράτευση όλων των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στη φύση θα έπρεπε να γίνει πρωταρχικός μας σκοπός, για να ενταχθούν στις δυνάμεις μας, αφού οι στόχοι μας είναι κοινοί. Το κόμμα δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι μονόπλευρο. αλλά να απαρτίζεται σε όλα τα του τα στάδια του από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που δραστηριοποιούνται στο φυσικό μας περιβάλλον.
-        Αντί να επαιτούμε για τον λαχνό του ενός ευρώ, προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες του εκλογικού αγώνα, έπρεπε 5 χρόνια με οργάνωση να είχαμε εξασφαλίσει την οικονομική μας δυνατότητα για την εκλογική αναμέτρηση. Θα έπρεπε να είχαμε καταφέρει οι φίλοι κυνηγοί να έχουν αντιληφθεί την αναγκαιότητα ύπαρξης του κόμματος και της εισροής εσόδων και να προσφέρουν δέκα – είκοσι – πενήντα λεπτά του ευρώ παράλληλα με την έκδοση της άδειας θήρας τους, ανεξάρτητα βέβαια από αυτή και όχι υποχρεωτικά, αλλά όσοι επιθυμούν.
Όσο για την κεντρική οργάνωση του κόμματος είχα προτείνει ότι θα πρέπει να αποτελείται από Γραμματείες διαχωρισμένες σε τομείς δράσεις όπως:
-        Πρόεδρος και Εκτελεστική Γραμματεία, η οποία θα επιτελεί την κεντρική ενημέρωση σε όλη την επικράτεια με 4-5 εκπροσώπους σε κάθε Νομό.
-        Οργανωτική Γραμματεία, αρμόδια για την εκλογική εκστρατεία του κόμματος, τον συντονισμό και την συνολική οργάνωση των εκδηλώσεων, την διαχείριση και προώθηση του υλικού καθώς επίσης και υπεύθυνο για την επικοινωνία με τα μέλη στην περιφέρεια.
-        Γραμματεία Δημοσίων Σχέσεων, αρμόδιο για την δημιουργία του διαφημιστικού υλικού και την προώθησή του στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, την προβολή των θέσεών μας, κ.λπ.
-        Γραμματεία Οικονομικών, αρμόδια για το ταμείο του κόμματος, την εξεύρεση πόρων και την οικονομική διαχείριση με ετήσιο λεπτομερή απολογισμό.
-        Γραμματεία Νομικής υποστήριξης, αρμόδιο για την νομική κάλυψη του κόμματος.

Φυσικά, όλα τα παραπάνω τα είχα θέσει υπό συζήτηση προκειμένου να «πέσουν» στο τραπέζι προτάσεις και λύσεις που θα δώσουν στο κόμμα δύναμη και ανάπτυξη, που θα το οδηγήσουν μπροστά και όχι πίσω από τις πράσινες ευρωπαϊκές οικολογίες…
Ενώ, είχα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι:
«Ψευτοδιλλήματα δεν χωράνε πια. Ή συσπειρωνόμαστε και αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματά μας και το μέλλον των παιδιών μας στη φύση ή συνεχίζουμε να πηγαίνουμε για μπάνιο, να παίζουμε το τάβλι και την δηλωτή στο καφενείο, να περνάμε μια φορά το χρόνο (ή να στέλνουμε εκπρόσωπο) από τα γραφεία του Κυνηγετικού Συλλόγου για να βγάλουμε την άδεια μας και όταν το μοιραίο επέλθει, όταν το κυνήγι χαθεί, να μας φταίει ο Α ή ο Β. Να φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από ΕΜΑΣ.  
Το Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών είναι Κόμμα όλων των Ελλήνων και ως εκ τούτου θα πρέπει να θεμελιωθεί και να αναρριχηθεί συλλογικά και δημοκρατικά περιλαμβάνοντας στις τάξεις του όλους τους πολίτες της χώρας μας, όλους τους ελεύθερους Έλληνες. Αυτές είναι οι σκέψεις μου για την επόμενη ημέρα και τις καταθέτω ως απλός Έλληνας κυνηγός. Ως κυνηγός που θέλω να συνεχίσω να κυνηγώ… Και εγώ και τα παιδιά μου…»
Τι έγινε από πότε, αγαπητοί φίλοι;;;; Δυστυχώς δεν έγινε ΤΙΠΟΤΑ…!!!!
Είχα δηλώσει ότι στο Κ.Ε.Κ. δεν είμαστε δεδομένοι κανενός και δεν θα λειτουργήσουμε αβανταδόρικα για κανένα σχήμα πολιτικού τσαρλατανισμού. Κάποιες ενέργειες που έγιναν… με εξέθεσαν.
Τέλος, πέραν του κομματικού εναγκαλισμού με τα κόμματά τους, όλοι οι επώνυμοι συνδικαλιστές τόσο των Κυνηγετικών Συλλόγων αλλά όσο και των Κυνηγετικών Ομοσπονδιών και της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, έπρεπε να σφίξουμε τα χέρια και να δώσουμε έναν όρκο τιμής ότι στις Ευρωεκλογές θα αποδείξουμε ότι στον πολιτικό τυχοδιωκτισμό που επικρατεί ότι υπάρχει μια κοινωνική ομάδα δυνατή και υπολογίσιμη με καθαρή σκέψη και οράματα. Προσωπικά, χρόνια τώρα έχω δηλώσει ότι είμαι ανένταχτος πολιτικά. Πολιτικούς φίλους βέβαια που στέκονται αλληλέγγυοι στα καλέσματά μας σχετικά με τα προβλήματα του κυνηγίου και βοηθούν, έχω και θα έχω, σε όλες τις πολιτικές κατευθύνσεις και έτσι πιστεύω ότι πρέπει. Άλλο όμως Βουλευτικές Εθνικές εκλογές και άλλο Ευρωεκλογές. Και μην ξεχνάμε ότι τα κόμματα και τα πρόσωπα του Εθνικού Κοινοβουλίου για να σε υπολογίζουν και να σε σέβονται στον χώρο πρέπει να αντιληφθούν πόσο δυνατός είσαι… Τι εκλογικό ποσοστό διαθέτεις… Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός.
Με τον Γιώργο τον Τσαγκανέλια τον οποίο εκτιμώ και αγαπώ είμασταν, είμαστε και θα είμαστε φίλοι, όμως θεωρώ λάθος να μην διεκδικεί τουλάχιστον σε κυνηγετικές εκδηλώσεις την παρουσίασή του ως Πρόεδρος του Κ.Ε.Κ., πέραν της καταξιωμένης δημοσιογραφικής ιδιότητάς του.
Υπό αυτές τις συνθήκες, σας δηλώνω φίλοι μου ότι δεν θα είμαι υποψήφιος με το Κόμμα των Ελλήνων Κυνηγών σε αυτές τις Ευρωεκλογές…
Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για το ενδιαφέρον σας και την αγάπη σας που για μένα αποτελούν αναγνώριση και μοναδική ηθική αμοιβή… Και εύχομαι κάθε επιτυχία στο Κ.Ε.Κ., το οποίο βέβαια θα υποστηρίξω γιατί έτσι πρέπει, ανεξάρτητα από το ότι δεν θα συμμετέχω στο ψηφοδέλτιό του.

   Φιλικά

Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος.