Orizontio720X90

ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

Άρθρο του συνεργάτη μας Κων/νου Μουσά

Οι κυνηγοί δεν είναι οπλοφόροι όπως θέλουν παρά πολλοί να μας χαρακτηρίζουν. Οι κυνηγοί είναι άτομα όπου χαίρονται να απολαμβάνουν την ανατολή του ήλιου και το ηλιοβασίλεμα στην φύση συντροφιά με τον καλύτερο τους φίλο, το σκύλο. Η χρήση του όπλου, σε συνδυασμό με το χτύπημα του θηράματος από αυτό, όπου αποτελεί και τη τελευταία διαδικασία στο κυνήγι, απλά μας δίνει ένα επιπλέον κίνητρο ώστε  να βγούμε στην φύση, για να πράξουμε αυτό που μας λέει το ένστικτο. Την αναζήτηση της τροφής. ένα συναίσθημα ρίγους το οποίο μόνο ο κυνηγός μπορεί να γνωρίζει αλλά και να νιώσει, είναι αυτό κατά το οποίο ο κυνηγός, πιάνει επιτέλους ύστερα από πολύ κόπο το χτυπημένο θήραμα, το οποίο έχει τον ανάλογο σεβασμό από τον άνθρωπο-κυνηγό. Επίσης, ο κυνηγός, με πολύ κόπο, έξοδα αλλά και χρόνο, προσπαθεί να «φτιάξει» ένα σκυλί-σύντροφο στο κυνήγι. αυτό είναι ένας άλλος τομέας όπου χαρακτηρίζει τον άνθρωπο-κυνηγό αναπόσπαστο μέρος της αλυσίδας μέσα στην φύση!!!
 Οι κυνηγοί είναι οι μόνοι πραγματικοί υπερασπιστές αλλά και βοηθοί της φύσης για την αναβάθμιση και προστασία της.
  Οι κυνηγοί δεν πράττουν κάτι το παράνομο. Έχουν κάθε νόμιμο δικαίωμα να κάνουν αυτό για το οποίο τους λέει το ένστικτο τους, αλλά και για το οποίο κάθε κυνηγός, ανεξαρτήτως οικονομικής επιφάνειας, στερείται από το εισόδημα του κάθε χρόνο έτσι ώστε να πληρώσει τα απαιτούμενα για την έκδοση άδειας θήρας. Ένα μεγάλο μέρος από τα έσοδα αυτά, πηγαίνουν για την ενίσχυση της θηροφυλακής μας και την πάταξη της λαθροθηρίας για την οποία δεν γίνεται ποτέ λόγος από κανέναν οικολόγο-αντικυνηγό. Ενώ ένα επίσης μεγάλο μέρος ξοδεύονται σε έργα τα οποία γίνονται για εμπλουτισμό της φύσης καθώς και σε απελευθερώσεις θηραμάτων, που έχουν σαν σκοπό, την ενίσχυση των πληθυσμών των τελευταίων και όχι την «εκτέλεση» τους όπως ισχυρίζονται οι αντικυνηγοί. Περάν ειδικών περιπτώσεων οι απελευθερώσεις αυτές γίνονται σχεδόν πάντα σε καταφύγια αγρίας ζωής και σε περιοχές όπου απαγορεύεται το κυνήγι!!!  
  Το ότι παρατηρούνται κάποια «ατυχήματα» τα οποία προκαλούνται με την χρήση κυνηγετικού όπλου, αυτό δεν σημαίνει ταυτόχρονα το ότι το συμβάν έχει γίνει από χέρι κυνηγού. Το ότι κρατάει κάποιος όπλο δεν σημαίνει ότι είναι κυνηγός, είναι απλά οπλοφόρος.
  Κανένας πραγματικός κυνηγός δεν έχει σηκώσει αλλά ούτε και πρέπει να σηκώσει όπλο (όπως πολλοί θέλουν να πιστεύουν) σε κάποιο ζώο η πουλί το οποίο είναι προστατευόμενο η εξαντλημένο από ταξίδι η καταστάσεις έντονων άσχημων καιρικών συνθηκών.
 Οι κυνηγοί είναι Αυτοί όπου βοηθούν τα θηράματα και όχι μόνο με το να τα ταΐζουν, σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης  για αυτά όπως όταν είναι εξαντλημένα από ταξίδι μέσα σε έντονες καταστάσεις άσχημων καιρικών φαινομένων, ή σε περιόδους συνεχών παγετών όπου τα πάντα έχουν παγώσει και τα ζώα δεν μπορούν να βρουν την τροφή τους. Αυτοί είναι οι κυνηγοί.
  Οι κυνηγοί είναι υπερασπιστές, γνωστές-συνεχιστές της ελληνικής και όχι μόνο παράδοσης. Ο άνθρωπος από την πρώτη στιγμή της ύπαρξης του ήταν, αλλά και συνεχίζει να είναι κυνηγός. Το ένστικτο υπάρχει σε όλους μας. Σε άλλους πιο πολύ και σε άλλους λιγότερο. Απλά τα τελευταία χρόνια επικρατεί ένα «είδος» μόδας σύμφωνα με το οποίο «πρέπει» να είσαι «οικολόγος»-αντικυνηγός για να είσαι “in”.                                                                        ΛΑΘΟΣ Αυτοί δεν είναι παρά όλο λόγια. Οι πραγματικοί οικολόγοι και αυτοί που  πραγματικά  νοιάζονται για την φύση είναι οι κυνηγοί.  Λυπάμαι πραγματικά όταν βλέπω άτομα αντικυνηγούς. Τα άτομα αυτά είναι πραγματικοί «καταστροφείς» της παράδοσης επί της ολικής της μορφής. Είναι άτομα τα οποία τις περισσότερες φορές έχουν συμφέρον μέσω της απαγόρευσης του κυνηγίου το οποίο έχει ως περαιτέρω αποτέλεσμα το σταμάτημα της κάθε νόμιμης δραστηριότητας μέσα στο δάσος. έτσι ώστε κάποιοι να δρουν ανενόχλητοι χωρίς να μπορούν να γίνουν «αντιληπτοί» από τους «φύλακες» της φύσης που δεν είναι άλλοι από τους κυνηγούς!!!
 Το ευχάριστο για εμένα, όπως βέβαια και για όλους τους κυνηγούς,  είναι πως έχω συζητήσει με παρά πολλά άτομα τα οποία δεν είναι κυνηγοί, αλλά έχουν θετική άποψη για το κυνήγι. αυτό βέβαια είναι αποτέλεσμα  του γεγονότος πως σιγά σιγά αρχίζουν να γίνονται γνωστές στον έξω κόσμο όλες οι ενέργειες  της κυνηγετικής οικογένειας για την υπεράσπιση της μητέρας φύσης.
Για αυτό το λόγο, παρακαλώ, να ψάξετε το θέμα εις βάθος, έτσι ώστε να καταλάβετε πως είστε λάθος έτσι ώστε να αναθεωρήσετε τις απόψεις σας για την παραδοσιακή αλλά και νόμιμη δραστηριότητα που λέγεται ΚΥΝΗΓΙ!!!

Φιλικά,

Κωνσταντίνος Μουσάς
(Πρώτη δημοσίευση Ιούνιος 2004 www.kinigotopos.gr)